Σε κλίμα συγκίνησης η παράδοση – παραλαβή στην Αντιπεριφέρεια Καστοριάς μεταξύ του Δημ. Σαββόπουλου & της Δέσποινας Κοζατσάνη (φωτο)

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Π.Ε. Καστοριάς, η παράδοση – παραλαβή μεταξύ του απερχόμενου Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Σαββόπουλου και της νέας Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δέσποινας Κοζατσάνη.

Αρχικά ο Δημήτρης Σαββόπουλος ευχήθηκε στην νέα Αντιπεριφερειάρχη καλή πορεία και επιτυχία στη συνέχεια του έργου της Ανιπεριφέρειας. Η Δέσποινα, είπε, είναι γνωστή πολλά χρόνια στον Καστοριανό λαό, έχει προσφέρει πάρα πολλά και θα έχει να προσφέρει ακόμη περισσότερα. Θα είμαι δίπλα της, συνέχισε, σε ότι χρειαστεί. Στη συνέχει ο κ. Σαββόπουλος ευχαρίστησε όλο το προσωπικό, τους Δ/ντές της Π.Ε. Καστοριάς για την πραγματικά άψογη, όπως τόνισε, συνεργασία τους τελευταίους 26 μήνες. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τα κορίτσια του γραφείου του και ειδικά για τις υπηρεσίες τους, μαζί με κάποια άλλα άτομα, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, μιά που ο 2ος όροφος, είχε μετατραπεί σε επιχειρησιακό κέντρο. Ευχαρίστησε επίσης όλες τις δημόσιες αρχές και υπηρεσίες, τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, καθώς και τα ΜΜΕ για την πολύ καλή συνεργασία που είχε μαζί τους. Προσπάθησα πραγματικά, είπε, με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο να ανταπεξέλθω στις δύσκολες υποχρεώσεις. Νομίζω, συνέχισε, ότι είμαστε σε ένα καλό στάδιο, τονίζοντας στην νέα Αντιπεριφερειάρχη να επικεντρωθεί στο φράγμα του Νεστορίου και στο φυσικό αέριο, στα δύο αυτά μεγάλα έργα, γιατί τα περιμένει ο Καστοριανό λαός, ανέφερε.

Από τη μεριά της, η Δέσποινα Κοζατσάνη, φανερά συγκινημένη, ευχαρίστησε αρχικά τον Περιφερειάρχη Γ. Κασαπίδη που της εμπιστεύτηκε τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, μιά βαρειά, όπως είπε, θέση ευθύνης. «Παραλαμβάνω,  τη σκυτάλη, από ένα φίλο καλό και συνεργάτη για να συνεχίσω και να ολοκληρώσω το έργο, που μαζί με τον κ. Κασαπίδη, εκπονήσατε την προηγούμενη διετία. Ταυτόχρονα όμως θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα προχωρήσουμε στον σχεδιασμό νέου προγράμματος και έργων και όλοι μαζί θα παλέψουμε, μέσω του κ. Κασαπίδη, να τα υλοποιήσουμε στο επερχόμενο διάστημα. Είθε η συνεργασία κ. Σαββόπουλε να συνεχιστεί. Δεν είναι θέμα αντικατάστασης, είναι θέμα διαδοχής, είναι θέμα σκυτάλης. Το έχουμε πεί επανειλημμένα και το έχω κάνει σημαία μου. Πρέπει να υπάρχει συνέχεια στην αυτοδιοίκηση» και απευθυνόμενη πρός τον κ. Σαββόπουλο, είπε: «Σου υπόσχομαι πώς θα βάλω όλες μου τις δυνάμεις, μαζί με τις υπηρεσίες, να με βοθήσουνε, να δρομολογήσουμε όλα αυτά τα οποία ξέρω ότι είναι προβλήματα τα οποία λιμνάζουνε για αρκετό χρονικό διάστημα».  Απαντώντας σε ερωτήσεις, των δημοσιγράφων, η κα Κοζατσάνη είπε ότι θα δοθεί ιδιάιτερη έμφαση  στον τουρισμό μας. Εκτός από τον κλασσικό ιατρικό, είναι ο θρησκευτικός τουρισμός, ο πολιτιστικός τουρισμός και ο εναλλακτικός τουρισμός, ανέφερε. Κλείνοντας η νέα Ανιπεριφερειάρχης τόνισε, ότι θα βοηθήσει με όλες της τις δυνάμεις και τη βοήθεια του Περιφερειάρχη, το Νοσοκομείο Καστοριάς.

Παρών στην παράδοση – παραλαβή, ήταν και ο νέος Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, Πολιτικής Προστασίας, Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος & Υποδομών Θωμάς Μάνος, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Κασαπίδη που τον τίμησε με την τοποθέτησή του σ’ αυτή τη νευραλγική θέση.  Μεταξύ των άλλων, ευχήθηκε καλή επιτυχία στην κα Κοζατσάνη και ευχαρίστησε τον κ. Σαββόπουλο για την βοήθεια που προσέφερε στους νέους εκλεγμένους ΠΣ. Τόνισε και ο ίδιος, ότι δεν πρόκειται για αντικατάσταση στη θέση του Αντιπεριφερειάρχη αλλά για μία αλλαγή.

fonikastorias.gr Στέργιος Γ. Ιατρού

Προηγούμενο Άρθρο

Κλιματική αλλαγή: «SOS» από τους παραγωγούς φασολιού σε Πρέσπες και Καστοριά – 80% κάτω η σοδειά

Επόμενο Άρθρο

36 νέα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα 9/11 στην ΠΕ Καστοριάς – Δείτε την κατανομή πανελλαδικά

Τελευταία από Τοπικά Νέα