Σεισμός μεγέθους 5,2 Ρίχτερ στα Κύθηρα

Καθησυχαστικοί παρουσιάζονται οι σεισμολόγοι για τον ισχυρό σεισμό των 5,2 Ρίχτερ τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κύθηρα και Αντικύθηρα – Μεγάλο το εστιακό βάθος.

Σεισμός 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που χαρακτηρίζεται «ισχυρή», σημειώθηκε λίγο πριν από τις 05:00 στον θαλάσσιο χώρο 41 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Κυθήρων (249 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Αθήνας), σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο σεισμός ήταν σε μεγάλο εστιακό βάθος, και εκδηλώθηκε στην θαλάσσια περιοχή των Κυθήρων και των Αντικυθήρων. Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας μίλησε στο ΜEGA για το κατά πόσο μπορεί αυτή η σεισμική δόνηση να προκαλέσει ανησυχία.

«Δεν θα έπρεπε να ανησυχούν οι πολίτες, ήταν σε μεγάλο εστιακό βάθος της τάξεως των 60 χιλιομέτρων, και όταν εκδηλώνονται αυτοί οι σεισμοί, η σεισμική ενέργεια εκτονώνεται. Εάν είχαμε μία σεισμική ακολουθία της τάξεως των 7 Ρίχτερ τότε, ίσως να υπήρχαν μετασεισμοί. Δεν ανησυχούμε σε αυτό το βάθος», σημείωσε ο κ. Λέκκας.
reader.gr
Προηγούμενο Άρθρο

Στον δρόμο για τις Πανελλαδικές – Πότε θα γίνουν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια

Επόμενο Άρθρο

Κίνητρα σε Δήμους για παροχή φθηνού ρεύματος από ΑΠΕ σε ευάλωτα νοικοκυριά

Τελευταία από Ελλάδα