ΣΓΚ: Επίσημη διαβεβαίωση της επιτυχίας της 44ης Έκθεσης Γούνας Καστοριάς

κατηγορία : Γούνα/Τοπικά Νέα από

Εξαιρετικά θετικά είναι τα σχόλια για τη Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς μετά το πέρας της 44ης διοργάνωσης, η οποία τόσο οργανωτικά όσο και εμπορικά παρουσίασε επιτυχία, μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον για τον κλάδο της γούνας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με επιστολή του Συμβούλου ΟΕΥ Α΄ της Ελληνικής Πρεσβείας μας στην Σεούλ της Κορέας, Κωνσταντίνου Δίκαρου, στο πλαίσιο ενός πρώτου απολογισμού για τα αποτελέσματα της Κορεάτικης επιχειρηματικής αποστολής που επισκέφθηκε την Καστοριά, το μέγεθος της Έκθεσης Γούνας Καστοριάς προκάλεσε εντύπωση στους Κορεάτες, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ποιότητα των προϊόντων και τον επαγγελματισμό των συνομιλητών τους.

Μάλιστα, ο κ. Δίκαρος επισήμανε πως η Δ.Ε.Γ.Κ. είναι μία από τις τρεις σημαντικότερες Εκθέσεις Γούνας παγκοσμίως, με πολλές προοπτικές να καταστεί δεύτερη, καθώς η πορεία της Έκθεσης του Χονγκ – Κονγκ είναι πτωτική. Με την ίδια επιστολή επισημαίνεται πως πολλές Κορεατικές εταιρίες του κλάδου εξετάζουν το ενδεχόμενο στο προσεχές έτος να επισκεφθούν μόνο την Καστοριά και το Μιλάνο.

Παραθέτουμε ένα απόσπασμα της επιστολής:

«Το μέγεθος της Έκθεσης προκαλεί πραγματικά εντύπωση, ενώ υπάρχει σχεδιασμός περαιτέρω επέκτασής της. Η Διεθνής Έκθεση Καστοριάς αποτελεί σήμερα μιά από τις τρείς σημαντικότερες Εκθέσεις Γούνας παγκοσμίως μαζί με την Έκθεση του Μιλάνου και του Χονγκ Κονγκ. Αρκετοί Κορεάτες επιχειρηματίες μας εκμυστηρεύτηκαν ότι η Έκθεση του Χονγκ Κονγκ φθίνει τα τελευταία χρόνια με ταχείς ρυθμούς ενώ φέτος ήταν σχεδόν απογοητευτική, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ακόμη και σκέψεις κατάργησής της στο ορατό μέλλον. Επιπρόσθετα, οι ημερομηνίες διεξαγωγής των Ε κθέσεων του Μιλάνου και του Χονγκ Κονγκ κατά το προσεχές έτος περίπου συμπίπτουν, με αποτέλεσμα πολλές Κορεατικές εταιρείες του κλάδου να εξετάζουν το ενδεχόμενο να επισκεφθούν μόνο το Μιλάνο και την Καστοριά.

Οι εξελίξεις αυτές δημιουργούν ένα παράθυρο προοπτικής για την Καστοριά να καταστεί μία από τις δύο μεγαλύτερες Εκθέσεις στον κόσμο και να αναβαθμιστεί συναφώς, τόσο σε επίπεδο εθνικών και διεθνών συμμετοχών, όσο και σε ότι αφορά στους ρυθμούς και την διαφοροποίηση προέλευσης των αλλοδαπών επισκεπτών».

Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας»