Σάκης Παπανδρέου: «Είμαστε πρωταθλητές στην ανεργία – Δεν βλέπουμε φως στο τούνελ!»

κατηγορία : Δυτική Μακεδονία/Τοπικά Νέα από

Την πρωτιά στην ανεργία κατέχει για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια  Δυτικής Μακεδονίας.  Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η  ΕΛΕΣΤΑΤ για το  β΄ τρίμηνο του  2018,    στις τρεις πρώτες θέσεις  βρίσκονται η   Δυτική Μακεδονία με ποσοστό  27,1% ,η  Δυτική Ελλάδα με 23% και το  Βόρειο Αιγαίο  με  21,7%.

«Στην Καστοριά, η ανεργία έχει  ξεπεράσει το  50%», επισημαίνει ο γραμματέας του  Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου  Σάκης Παπανδρέου και προσθέτει  χαρακτηριστικά:  «Είμαστε πρωταθλητές στην ανεργία.  Για τον Νομό μας θα αναπαραγάγω  αυτό που συνήθως λέμε και έχουμε γίνει κουραστικοί. Ότι πλέον, η κρίση έχει  ξεφύγει και έχει  γίνει  ανθρωπιστική και κοινωνική. Όποια οικογένεια έχει πλέον έναν εργαζόμενο, βοηθάει και τον  διπλανό. Τον γείτονα.

Ο καθένας  έχει  φίλους που έφυγαν στο  εξωτερικό για δουλειά. Εγώ προσωπικά, έχω τρεις  φίλους που έφυγαν.

Η ανεργία  είναι το σύμπτωμα. Δεν είναι το αίτιο. Το αίτιο;  Είναι όλες αυτές οι πολιτικές που οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η  κατ’ επίφαση  αριστερή κυβέρνηση ακολουθούν και αναπαραγάγουν την κρίση και τις πολιτικές λιτότητας. Άρα, θέλουμε αναπτυξιακή πολιτική, θέλουμε επενδύσεις, ώστε να  φύγουμε από τη  φτώχεια και από  την εξαθλίωση που αυτή τη  στιγμή κυριαρχούν.

Να πούμε και πολύ σημαντικά πράγματα για τον Νομό. Βλέπετε κάποιο αναπτυξιακό έργο που μπορεί να γίνει, ή συνεχίζεται ή μπορεί να ολοκληρωθεί;

Φράγμα Νεστορίου; Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα; Τουρισμό; Προγράμματα για τη λίμνη ή για τον πρωτογενή τομέα; Μακάρι να κάνω λάθος αλλά δεν βλέπουμε τίποτα. Δεν βλέπουμε και φως στο τούνελ» .

Ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι θα πρέπει τόσο η κυβέρνηση όσο  και οι τοπικοί μας άρχοντες να λάβουν δραστικά μέτρα προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη στην περιοχή μας.

Ε.Ψ.