π. Λεωνίδας: «Δόλος πίσω από την Καινή Διαθήκη και άλλα έντυπα που μοιράστηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Καστοριά» (συνέντευξη)

Σακούλες οι οποίες περιείχαν την Καινή  Διαθήκη και άλλα έντυπα, μοιράστηκαν το   Σαββατοκύριακο που πέρασε στην Καστοριά.

Αρκετά ήταν τα τηλεφωνήματα που δέχτηκε η ιερά Μητρόπολη Καστοριάς από  κόσμο που  ζητούσε να μάθει τι συμβαίνει.

+ε+Ω+ν+κ+θ+ι+θ+δ+Ω 1

Με αφορμή το  γεγονός ο υπεύθυνος αντιαιρετικού αγώνα της Ιεράς Μητροπόλεως  π. Λεωνίδας Μπάρδος παραχώρησε τη  Δευτέρα  11 Ιουλίου συνέντευξη τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας  ανέφερε ότι  αποστολείς  του « δώρου»  είναι τα μέλη της νεοπροτεσταντικής Ελληνικής Ιεραποστολικής Ένωσης, η οποία κάθε  χρόνο επιλέγει  διάφορες  περιοχές της  χώρας μας προκειμένου να διανείμει το  υλικό της.

«Θα πει κανείς. Τι κακό  κάνουν αυτοί οι άνθρωποι. Ήρθαν και μας  μοιράζουν την Καινή  Διαθήκη.

Αυτή η Καινή  Διαθήκη είναι   γραμμένη   στη νεοελληνική μετάφραση και έκδοση της Ελληνικής  Βιβλικής  Εταιρείας.

Ποια είναι η μοναδική μας ένσταση για  το  βιβλίο αυτό;  Οι ορθόδοξοι Έλληνες αγαπούμε πολύ και το  αρχαίο κείμενο.  Γι΄αυτό και στις περισσότερες Καινές  Διαθήκες που έχουμε , έχουμε από τη μια πλευρά το  αρχαίο κείμενο και από  την άλλη το νεοελληνικό. Όταν κάπου δεν καταλαβαίνουμε αυτά που λέει το αρχαίο, προστρέχουμε στο νεοελληνικό.

Είναι σημαντικό το ότι η Αγία Γραφή γράφτηκε για πρώτη  φορά από τους Αποστόλους, Ευαγγελιστές  στο  αρχαίο ελληνικό κείμενο. Αυτό σημαίνει  και  αυθεντική  ερμηνεία.

Όταν κάποιος  κάνει  μια μετάφραση η οποία θα  γίνει  στη συνέχεια άλλη μετάφραση, ορισμένες λεπτές έννοιες  μπορεί να αλλαχτούν.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση,  το μοναδικό είναι ότι  είναι  στην απλή ελληνική  γλώσσα. Κατά τ’ άλλα είναι καλή. Είναι μετάφραση που έχει  γίνει από καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Αν κάποιος  θέλει να την κρατήσει  ας την κρατήσει. Αν κάποιος αισθάνεται άβολα, μπορεί να την παραδώσει  στην ενορία του  μαζί με όλο το σακουλάκι .

Όλα τα σπίτια μας νομίζω ότι έχουν Καινές  Διαθήκες, γιατί πριν από  χρόνια η Ιερά Μητρόπολις Καστορίας  είχε διανείμει  Καινές  Διαθήκες σε όλα τα σπίτια. Επίσης με την παραίνεση του Σεβασμιότατου σε κάθε γάμο δίνουμε  δωρεάν μια Καινή  Διαθήκη, αλλά και  όποιος θέλει μπορεί να ζητήσει από την ενορία του. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι  δεν υπάρχει λόγος  για τη  διανομή μιας Καινής  Διαθήκης». Τόνισε ο π. Λεωνίδας και πρόσθεσε ότι πίσω  από τη συγκεκριμένη ενέργεια υπάρχει δόλος.

Το  υπόλοιπο υλικό που έχουν μέσα είναι υλικό νεοπροτεσταντικό. Θα σας πω για τον  δόλο που υπάρχει στο  σακουλάκι τους. Λέει το σακουλάκι τους. Ένα δώρο για σένα σε κάθε σπίτι. Τονίζει   ότι   αυτό το πακέτο δεν  έχει καμία  σχέση με αιρέσεις, μάρτυρες του Ιεχωβά, κλπ. Εδώ είναι μια μεγάλη πλάνη  γιατί πρόκειται  για συγκεκριμένη νεοπροτεσταντική ομάδα την Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση. Άρα  ψεύδονται με αυτό που  γράφουν στο σακουλάκι.

Απ’ την άλλη μεριά έχουν μια φράση του  Αγίου  Χρυσοστόμου, που λέει ότι « αιτία όλων των κακών  του κόσμου είναι η  άγνοια των  γραφών». Ιωάννης  ο  Χρυσόστομος. Για μας  δεν είναι ο Ιωάννης  ο Χρυσόστομος. Είναι ο  Άγιος Ιωάννης ο  Χρυσόστομος και βέβαια εδώ φαίνεται ότι οι άνθρωποι αυτοί  δεν αναγνωρίζουν τους Αγίους της εκκλησίας μας.

Επίσης  στα  έντυπα που μοίρασαν  γράφουν και το  « Πιστεύω».  Το « Πιστεύω» έγινε στην Α΄ και  Β’  Οικουμενική Σύνοδο . Ποιοι έκαναν τις Οικουμενικές Συνόδους;  Άγιοι της εκκλησίας μας. Ο Άγιος Νικόλαος, ο  Άγιος  Αθανάσιος κλπ. Μια χωρία 318 θεοφόρων πατέρων, καταρτίσανε την πρώτη φορά τον κανόνα της Αγίας Γραφής, δηλαδή ποια βιβλία περιέχονται  σε αυτή  και ποια  είναι αιρετικά.

Άρα και ο κανόνας της Καινής  Διαθήκης και το «Πιστεύω»  καθιερώθηκαν από την  επίσημη εκκλησία του  Χριστού  στην Α’ και  Β’ Οικουμενική Σύνοδο.

Υπάρχει  δόλος από πίσω. Εφόσον δέχονται την Καινή Διαθήκη και το  « Πιστεύω»  δεν θα έπρεπε να  δέχονται και τους πατέρες της εκκλησίας;  Δεν τους δέχονται. Διαγράφουν την εκκλησία του  Χριστού, διαγράφουν τα μυστήρια της πίστεως. Δεν τα δέχονται. Οι προτεστάντες  δεν  δέχονται τίποτε άλλο εκτός από την Αγία  Γραφή». Σημείωσε.

Ο π. Λεωνίδας διάβασε και το  σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος το οποίο αναφέρει:

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έλαβε γνώση από την καθ’ ύλην  αρμοδία Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων για την προσηλυτιστική δραστηριότητα της νεοπροτεσταντικής οργανώσεως «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση», και απεφάσισε όπως ενημερώσει το Ορθόδοξο Πλήρωμα σχετικά με αυτήν.

 Η εν λόγω κίνηση προγραμματίζει ευρείας κλίμακος προσηλυτιστική δραστηριότητα, με την ονομασία «Operation Joshua 9», κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 9 – 14 Ιουλίου 2016, στους νομούς Φλωρίνης, Καστορίας, Κοζάνης και Πιερίας. Επίσης, με πρόσχημα τη διανομή της Καινής Διαθήκης, διανέμει ποικίλο υλικό προτεσταντικού χαρακτήρα ασυμβίβαστο προς την Ορθόδοξη Πίστη.

Η «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση», αν και ιδρύθηκε το τελευταίο τέταρτο του 20ού αιώνα, θεωρεί την Ορθόδοξη Πίστη ως «πνευματικά δεσμά αιώνων», όπως η ίδια έχει δηλώσει στο παρελθόν, και ταυτοχρόνως υποστηρίζει, ότι στην πατρίδα μας «επικρατεί πνευματικό σκοτάδι και απιστία».

Υπενθυμίζουμε για μία ακόμη φορά ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ως μέλη του ενός και μοναδικού Σώματος του Χριστού, της Εκκλησίας, δεν έχουν ανάγκη τις διάφορες νεοφανείς αιρετικές κινήσεις, ούτε τους διάφορους αυτοχειροτονημένους «κήρυκές» τους από το εσωτερικό η το εξωτερικό και παραμένουν πιστοί στο Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού.

Ελένη  Ψωμαδάκη

Προηγούμενο Άρθρο

Στον “αέρα” η αγγλική έκδοση της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Επόμενο Άρθρο

Η ΑΝ.ΚΑΣ.ΑΕ. για το νέο τοπικό πρόγραμμα CLLD/ LEADER που αφορά το Νομό μας

Τελευταία από Τοπικά Νέα