Πρόσκληση σε Καστοριανές επιχειρήσεις για συναντήσεις με Εμπορικούς Ακολούθους Ξένων Πρεσβειών

κατηγορία : Δυτική Μακεδονία/Τοπικά Νέα από

Επιχειρηματική επίσκεψη Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων ξένων Πρεσβειών διοργανώνουν στην Κοζάνη η Περιφέρεια  Δυτικής Μακεδονίας και το Enterprise Greece το διάστημα  3 – 6 Οκτωβρίου.

Στη συγκεκριμένη δράση που θα πραγματοποιηθεί στο  Εκθεσιακό Κέντρο  Κοίλων Κοζάνης, και γίνεται με τη  συνδρομή της ΑΝΚΟ και των Επιμελητηρίων της Δυτικής Μακεδονίας, αναφέρθηκαν ο  αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Παναγιώτης Κώττας και ο πρόεδρος του  Επιμελητηρίου Καστοριάς  Χαράλαμπος Καραταγλίδης σε κοινή συνέντευξη τύπου που  παραχώρησαν χθες στο Επιμελητήριο.

» Σκοπός αυτής της εκδήλωσης είναι η συνεργασία και η επαφή   μεταξύ των  Εμπορικών Ακολούθων και των επιχειρηματιών της Δυτικής Μακεδονίας.

Σήμερα είμαστε εδώ στο Επιμελητήριο Καστοριάς προάγοντας αυτή τη συνεργασία γιατί είναι απαραίτητη η συνδρομή του επιχειρηματικού κόσμου και των Επιμελητηρίων, καθώς και της ΑΝΚΟ, έτσι ώστε να έρθει το καλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σκοπός όλης αυτής της εκδήλωσης είναι η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας, η συνεργασία με την Περιφέρεια και με τον επιμελητηριακό κόσμο», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Παναγιώτης Κώττας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του  Επιμελητηρίου Καστοριάς Χαράλαμπος Καραταγλίδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας επισημαίνοντας ότι: » Τα Επιμελητήρια αποτελούν τις αντένες  έτσι ώστε να συγκεντρώσουμε τις επιχειρήσεις οι οποίες επιθυμούν, να παρευρεθούν στις συναντήσεις με τους Εμπορικούς και Οικονομικούς Ακολούθους.

Οι συναντήσεις έχουν να κάνουν με τη διερεύνηση των δυνατοτήτων που έχει η κάθε επιχειρήση έτσι ώστε να μπορέσουν να συνεργαστούν με εταιρείες του εξωτερικού», σημείωσε ο κ. Καραταγλίδης.

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν συναντήσεις θα πρέπει να πληρούν τουλάχιστον ένα από τα κάτωθι κριτήρια:

Επιχειρήσεις με εξωστρεφή προσανατολισμό σε διεθνείς αγορές (πάνω από το 5% των εσόδων τους προέρχεται από το εξωτερικό)

Επιχειρήσεις με καινοτόμα προϊόντα που αναζητούν επενδυτή

Επιχειρήσεις με επενδυτικά σχέδια ύψους άνω των 2 εκ. ευρώ.

Επισυνάπτονται η δήλωση συμμετοχής και η λίστα των εμπορικών διπλωματών από τις ακόλουθες πρεσβείες

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν στο Επιμελητήριο Καστοριάς έως την Παρασκευή  14 Σεπτεμβρίου.

Συμμετοχή στην έκθεση  MARKET EXPO

Στη συνέντευξη τύπου έγινε αναφορά στη συμμετοχή της Περιφέρειας  Δυτικής Μακεδονίας  στην έκθεση  MARKET EXPO  που θα γίνει στην Αθήνα το διάστημα 5 – 7 Οκτωβρίου και αφορά τρόφιμα και επιχειρήσεις που ασχολούνται στον αγροτοδιατροφικό τομέα.

Η συμμετοχή  των επιχειρήσεων σε αυτή θα είναι δωρεάν. Όσες επιχειρήσεις από την Καστοριά επιθυμούν να λάβουν μέρος στην έκθεση θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο Επιμελητήριο έως τις 14 Σεπτεμβρίου.

Ε.Ψ.