Πρόεδρος Επιμελητηρίου Καστοριάς: «η φυσική γούνα είναι η οικολογική»

κατηγορία : Γούνα/Τοπικά Νέα από

Θα πρέπει να γίνει συντονισμένη προσπάθεια προκειμένου να πεισθεί όλος ο κόσμος ότι η φυσική γούνα είναι η οικολογική, επισήμανε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καστοριάς Χαράλαμπος Καραταγλίδης.

Αφορμή για τη δήλωσή του στάθηκε η πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Λος Άντζελες, να απαγορεύσει από την 1η Ιανουαρίου 2021 την πώληση και παραγωγή προϊόντων από γούνα, εντός των ορίων του Δήμου.

«H γνώμη μας και πιστεύω ότι και η γνώμη των υπολοίπων συνδικαλιστικών φορέων, είναι ότι αυτό είναι ένα αντικείμενο με το οποίο πρέπει να ασχολείται η Παγκόσμια Ομοσπονδία Γούνας», τόνισε ο κ. Καραταγλίδης και πρόσθεσε: «Θα πρέπει όμως, να γίνει μια πολύ συντονισμένη προσπάθεια έτσι ώστε να μπορέσει να καταλάβει όλος ο κόσμος ότι η φυσική γούνα είναι η οικολογική. Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα της οικολογίας απ’ ότι διαπιστώνει κανείς παρακολουθώντας τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα του εξωτερικού, είναι η μόλυνση των ωκεανών με πλαστικό. Νομίζω ότι εκεί θα πρέπει να βαδίσουμε. Ότι η φυσική γούνα είναι  η οικολογική».

Ε.Ψ.