Πρόγραμμα δράσεων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καστοριάς

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
…..και συνεχίζουμε τις δράσεις για τους μικρούς και μεγάλους αναγνώστες μας.

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 6.30 μ.μ
 Κρατήσου πάνω μου. Δον ηχώτες. 
Τρία ποντικάκια κάνουν σκανταλιές. Το μικρότερο από αυτά, ο Χουρχούρης, πέφτει στον υπόνομο. Τι λέτε, θα καταφέρουν τα αδέλφια του να το σώσουν; Μόνα τους σίγουρα όχι! Θα τους βοηθήσουν άραγε και άλλα ζώα; Ο Ερνέστο και ο Μελίτο, τα μεγαλύτερα αδέλφια, δεν έχουν καιρό για χάσιμο. Πρέπει να φτιάξουν αμέσως μία ομάδα διάσωσης! Παιδιά, ελάτε μαζί μας, πάρτε το τιμόνι και πάμε… Ο Χουρχούρης μας χρειάζεται όλους!
 Από την περιπέτεια του μικρού Χουρχούρη, οι μικροί μας αναγνώστες μαθαίνουν την αξία της διαφορετικό. 
Με την ψυχολόγο Ξανθίππη Μιχαλοπούλου. 
Για παιδιά 4-8 ετών

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 8.30 μ.μ
 Παραμύθια από όλους τους τόπους – Αφιέρωμα στη Μακεδονία. 
Τα λαϊκά παραμύθια είναι αρχαίες μνήμες των λαών. Διαπερνούν τους αιώνες μέσω της αγροτικής – βουκολικής προφορικής πάντα παράδοσης. Κάθε εποχή και κάθε παραμυθάς που παίρνει τη σκυτάλη στην αφήγησή τους, κάτι αφαιρεί άθελά του από την ιστορία και, άθελά του επίσης, προσθέτει σ’ αυτήν κάτι δικό του. Στο τέλος, το παραμύθι που σήμερα εμείς χαρακτηρίζουμε ως λαϊκό, σε κάθε χώρα, σε κάθε λαό, σε κάθε έθνος, είναι μια ιστορία που έχει λειανθεί όπως η πέτρα στο ποτάμι. 
Στην δεύτερη συνάντηση θα αφηγηθούν οι κυρίες: Αντωνίου Όλγα, Γκίτση Φερενίκη, Ευθυμιάδου – Παπασταύρου Σόνια και Σολδάτου Νανά. Στη μουσική ο Γιώργος Θεοδοσόπουλος
. Για ενήλικες αναγνώστες.

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου
 «Ένα παραμύθι στις ειδήσεις των 9» του Γιάννη πολίτη
. Η Αναστασία Λιάπη γνωστή παραμυθού, θα μας μεταφέρει στην παιδική ηλικία του Γιάννη Πολίτη, στο πρώτο του παιδικό παραμύθι, το οποίο περιγράφει μέσα από μια βιωματική ιστορία την μαγεία της ενημέρωσης. 
Για παιδιά 5-10 ετών.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς

Προηγούμενο Άρθρο

Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης Ολυμπίας Τελιγιορίδου για το δίκτυο φυσικού αερίου σε Καστοριά, Μανιάκοι, Άργος Ορεστικό και Γρεβενά (vid)

Επόμενο Άρθρο

Η Μύησις υποδέχεται τους «αδελφούς» Κύπριους

Τελευταία από Τοπικά Νέα