Προϋπολογισμός 2022: Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια με 158 «ναι»

/

Υπερψηφίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου (18/12), μετά από μια «θυελλώδη» συζήτηση, στην ολομέλεια της Βουλής, ο κρατικός προϋπολογισμός του 2022.

Η συζήτηση κορυφώθηκε κατά τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα με τις δυο πλευρές να διασταυρώνουν τα ξίφη τους τόσο για την πανδημία όσο και για την οικονομία, ανεβάζοντας κατακόρυφα το πολιτικό θερμόμετρο στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Συγκεκριμένα, επί συνόλου 300 βουλευτών, υπέρ του Προϋπολογισμού ψήφισαν 158 βουλευτές, 142 κατά, ενώ δεν υπήρξε βουλευτής που να ψήφισε «παρών».

Ευρύτερη πλειοψηφία καταγράφηκε και στα έξοδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, με 263 «ναι» και «37» όχι» ενώ τα έξοδα της προεδρίας της κυβέρνησης υπερψηφίστηκαν με 160 ψήφους υπέρ έναντι 140 κατά.

Να σημειωθεί ότι η ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού είθισται να χαρακτηρίζεται ως παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς τη κυβέρνηση. Με ισχυρή πλειοψηφία υπερψηφίστηκαν οι αμυντικές δαπάνες και τα έξοδα της προεδρία, ενώ ισχυρή πλειοψηφία καταγράφηκε και στις δαπάνες του Εθνικής ‘Αμυνας τις οποίες υπερψήφισαν 191 βουλευτές ενώ καταψήφισαν 109 βουλευτές .

Κατά την πενθήμερη συζήτηση του, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας η Ολομέλεια συνεδρίασε 61 ώρες, ενώ πήραν το λόγο συνολικά 225 βουλευτές.

Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται , 6 γενικοί και 12 ειδικοί εισηγητές , έξι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι , 36 μέλη της κυβέρνησης και οι έξι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων.

newsbomb.gr

Προηγούμενο Άρθρο

ΤΕ Καστοριάς του ΚΚΕ: Προβολή του ντοκιμαντέρ “Μακρόνησος, μπόλικη πέτρα, μπόλικη καρδιά”

Επόμενο Άρθρο

“Άναψε” το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην Κορησό (φωτογραφίες)

Τελευταία από Ελλάδα