/

Προτάσεις Ολυμπίας Τελιγιορίδου στη σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Καστοριάς για τον κορονοιό

Σε σύσκεψη που έγινε χθές στην Αντιπεριφέρεια Καστοριάς συζητήθηκε η κρισιμότητα της κατάστασης στην ΠΕ Καστοριάς για την αντιμετώπιση του covid 19.

Συμμετείχαν οι Βουλευτές της ΠΕ Καστοριάς, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, οι Αντιπεριφερειάρχες Καστοριάς και του τομέα Υγείας Δυτικής Μακεδονίας, οι Δήμαρχοι της ΠΕ Καστοριάς και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς.

Η σύσκεψη ήταν σε καλό κλίμα.

Από την πλευρά μου κατέθεσα συγκεκριμένες προτάσεις προς το Υπουργείο Υγείας για την κάλυψη των προβλημάτων που έχουν προκύψει στο δημόσιο σύστημα υγείας στην περιοχή μας από τα αυξημένα κρούσματα.

1ον. Να υπάρξει δέσμευση του Υπουργείου Υγείας για αποτελεσματική και άμεση κατανομή των προβλεπόμενων διορισμών των 2000 ατόμων και στο νοσοκομείο Καστοριάς, με αναγκαίες ειδικότητες σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

2ον. Η αύξηση των κονδυλίων προς το νοσοκομείο Καστοριάς από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης.

3ον. Η μεταφορά ιατρικού προσωπικού αναγκαίων ειδικοτήτων για τον covid19 από άλλα νοσοκομεία που λειτουργούν σε περιοχές που δεν παρουσιάζουν πρόβλημα.

Επίσης τόνισα την υποχρέωση της πολιτείας να λύσει τα προβλήματα που υπάρχουν στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο, νοσοκομείο αναφοράς, ώστε να υπηρετήσει αποτελεσματικά τον ρόλο του.

Η Καστοριά είναι μία από τις ΠΕ της χώρας με διακριβωμένα κρούσματα που μπορεί δυνητικά να αυξηθούν ακόμη περισσότερο. Απαιτείται από όλους υπευθυνότητα για την προστασία της ατομικής και της δημόσιας υγείας ακολουθώντας τις οδηγίες και τους κανόνες που έχουν προταθεί από την αρμόδια επιτροπή επιστημόνων.

Με αίσθημα ευθύνης, με ψυχραιμία και αλληλεγγύη μπορούμε να βγούμε νικητές από αυτήν την περιπέτεια.

Ολυμπία Τελιγιορίδου

Βουλευτής Ν. Καστοριάς

ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Προηγούμενο Άρθρο

Αναστολή λειτουργίας όλων των τμημάτων του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς

Επόμενο Άρθρο

Προσωπικό ασφαλείας ελέγχει από σήμερα την είσοδο των πολιτών στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας Καστοριάς

Τελευταία από Τοπικά Νέα