Προσφυγή Κασσελάκη σε τετραπλή εσωκομματική κάλπη μετά τη «βόμβα» Τσίπρα

Τετραπλές θα είναι οι κάλπες που θα στηθούν στον ΣΥΡΙΖΑ, με την κίνηση Κασσελάκη να πυροδοτεί ντόμινο εξελίξεων στο κόμμα, μετά και την παρέμβαση-βόμβα του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ζήτησε προσφυγή στις κάλπες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προανήγγειλε εκλογές από τη βάση για τον πρόεδρο και τα όργανα του κόμματος, παράλληλα με την εκλογή Τοπικών Συντονιστικών και Νομαρχιακών Επιτροπών. «Θα πάμε σε τετραπλές εκλογές: Οργανώσεις μελών, Νομαρχιακές, Κεντρική Επιτροπή και πρόεδρο. Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης από το βήμα του 4ου συνεδρίου, περιγράφοντας έναν πρώτο χρονικό ορίζοντα, ο οποίος όμως μένει να αποσαφηνιστεί, καθώς οι διαδικασίες για Τοπικές και Νομαρχιακές σύμφωνα με το καταστατικό θα πρέπει να διεξαχθούν 15 μέρες μετά το πέρας του συνεδρίου.

Η εγγύτητα του χρόνου είναι προφανές πως δίνει αρχικά προβάδισμα στον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, ενώ πιέζει τον όποιο αντίπαλό του να δηλώσει άμεσα τη συμμετοχή του. Από το βήμα του κλειστού του Τae kwon do όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι θα ανακοινώσουν τις προθέσεις τους, ενώ τρία είναι τα ονόματα που ακούγονται έντονα.

Παρέμβαση Τσίπρα

Είχε προηγηθεί η βόμβα από τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος ζήτησε από τον Στέφανο Κασσελάκη να προσφύγει στη βάση του κόμματος, για να ανανεώσει την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του.

«Αντί να σερνόμαστε σε μια παρατεταμένη κρίση που οδηγεί με ακρίβεια σε νέα εκλογική συρρίκνωση, η μόνη διέξοδος είναι να δώσουμε εκ νέου τον λόγο σε αυτούς που κρατήσανε και συνεχίζουν να κρατάνε όρθιο το κόμμα και την παράταξή μας: Στα μέλη μας. Έτσι, ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο, στην ως τώρα θητεία και στο πολιτικό του σχέδιο. Όχι θέτοντας ερωτήματα, αλλά δίνοντας τις δικές του απαντήσεις. Και όσοι έχουν άλλο σχέδιο, θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις απόψεις και τις υποψηφιότητές τους. Τώρα ανοιχτά και δημοκρατικά».

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε βολές και σε όσους αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «οι ηττημένοι των εσωκομματικών εκλογών έφυγαν ήδη από το κόμμα, επειδή έχασαν τη μάχη για την ηγεσία του. Αδιαφορώντας αν με τον πολυκερματισμό αυτός που κερδίζει είναι ο πολιτικός μας αντίπαλος».

Πηγή: newsbeast.gr
 
Προηγούμενο Άρθρο

Συνάντηση της Μαρίας Αντωνίου με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη

Επόμενο Άρθρο

Ημερίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Καστοριάς με θέμα “Επίκαιρα ζητήματα Κτηματολογικού δικαίου”

Τελευταία από Ελλάδα