Προοδευτικός Σύλλογος Κυριών Καστοριάς: Μιά καταπληκτική εκδρομή!!!! (φωτογραφίες)

//

Μια καταπληκτική εκδρομή ζήσανε όσες συμμετείχανε στην εκδρομή με τον Προοδευτικός Σύλλογος Κυριών Καστοριάς.

Η ημέρα ξεκίνησε με τον εκκλησιασμό και την αρτοκλασία στον ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Σιάτιστα, όπου ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανάσιος τόνισε το έργο του Συλλόγου σε όλο το εκκλησιάσμα. Ακολούθησε το τσούγκρισμα του αυγού στον αυλόγυρο της Εκκλησίας με τα εδέσματα του Συλλόγου μας και των κυριών της Ενορίας του Αγ. Νικολάου και τις ευχαριστούμε πολύ.

Ευχαριστούμε τον Χρήστο Καρακουλάκη για την ευγενική του ξενάγηση στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής,  έναν ιερό χώρο από τον 1677 με τον ιδιαίτερο γυναικωνίτη του, το μικρό βαπτιστήριο και το ιερό δέντρο της ζωής.

Η ξενάγηση συνεχίστηκε στο λαογραφικό Μουσείο που στήθηκε στην παραδοσιακή επισκέψιμη οικία Χρ. Τσιότσιου και στο εξαιρετικό αρχοντικό της Πούλκως.

Το μεσημέρι βρεθήκανε στο αρχαιολογικό Μουσείο της Αιανής, όπου εκτίθενται ευρήματα των ανασκαφών της αρχαίας πόλης, που υπήρξε πρωτεύουσα ενός από τα ισχυρότερα βασίλεια της Άνω Μακεδονίας και της βασιλικής νεκρόπολης. Μετά το γεύμα, απολαύσανε τον καφέ και το παγωτό στο ειδυλλιακό περιβάλλον της Νεραϊδας με θέα την λίμνη Πολυφύτου και την γέφυρα των Σερβίων.

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Κυριών Καστοριάς ευχαριστεί τον σεβασμώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανάσιο και όλη την ενορία για την φιλοξενία στην αρχοντική Σιάτιστα και όλες τις κυρίες που συμμετείχαν στην ημερήσια εκδρομή μας και σας εύχεται ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !!!!

Προοδευτικός Σύλλογος Κυριών Καστοριάς

Προηγούμενο Άρθρο

Ημιμαραθώνιος θα διοργανωθεί στην Καστοριά με το όνομα “Παύλος Μελάς” στις 13 Οκτωβρίου!

Επόμενο Άρθρο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Καστοριάς

Τελευταία από Δυτική Μακεδονία