Προγραμματισμένες συναντήσεις της Υποψήφιας Δημάρχου Καστοριάς Κατερίνας Σπύρου στις Επαγγελματικές σχολές του ΟΑΕΔ και τα ΚΤΕΛ Καστοριάς

κατηγορία : Τοπικά Νέα από

Στους χώρους και τα εργαστήρια των Επαγγελματικών Σχολών του ΟΑΕΔ περιηγήθηκε η Υποψήφια Δήμαρχος της Δημοτικής Κίνησης «Ενέργεια για τον Δήμο Καστοριάς»  κα Κατερίνα Σπύρου που συνοδευόταν από  την Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο κα Ειρήνη Χρηστάκη. Στα πλαίσια της προγραμματισμένης συνάντησης της η Υποψήφια Δήμαρχος ενημερώθηκε από  την Διευθύντρια των Επαγγελματικών Σχολών κα Αγάπη Μπάγγου,  για τα προβλήματα των δομών του νευραλγικού αυτού τομέα που έχει σκοπό την επιμόρφωση και εκπαίδευση  σπουδαστών έως 23 ετών,  καθώς και  για την ύπαρξη του  λεγόμενου « Δυικού συστήματος» που ισχύει σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ,και στην Ελλάδα, όπου  ο απασχολούμενος παράλληλα με το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα κάνει πρακτική εξάσκηση αμειβόμενος.

Τα πτυχία των Σχολών αποτελούν απαραίτητο εφόδιο εύρεσης εργασίας για τους πολίτες της Καστοριάς,  τόνισε η Υποψήφια Δήμαρχος και   ενισχύουν την άμεση ανάγκη  συνεργασίας με την  Δημοτική Αρχή  για τη επίτευξη λύσεων όσον αφορά το τεράστιο πρόβλημα της Ανεργίας που ταλανίζει τον τόπο μας.

Προγραμματισμένη  συνάντηση είχε η Υποψήφια Δήμαρχος της Δημοτικής Κίνησης «Ενέργεια για τον Δήμο Καστοριάς» κα Κατερίνα Σπύρου με τον Πρόεδρο της Εταιρείας Υπεραστικών  ΚΤΕΛ Καστοριάς Α.Ε. κο Κωνσταντίνο Καρανικολόπουλο και μέλη του Δ.Σ., όπου συζητήθηκαν  τα μεγάλα προβλήματα του Κλάδου. Ο Πρόεδρος της Εταιρείας αναφέρθηκε στη έλλειψη χώρου στέγασης των λεωφορείων  της Εταιρείας καθώς και στην ανάγκη δημιουργίας  στεγασμένου χώρου αναμονής του Επιβατικού κοινού .Στο τέλος της συνάντησης η κα Σπύρου τόνισε  ότι η συνεργασία αμφοτέρων στο μέλλον θα κτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Δημοτών Καστοριάς.

Γραφείο Τύπου Υποψήφιας Δημάρχου Καστοριάς Κατερίνας Σπύρου