Προβολή ντοκιμαντέρ με τίτλο “CHALLENGING EVERESTING” στo Αρχοντικό Πηχεών στις 16 Ιουλίου

//

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Καστοριάς “620” σας προσκαλεί το Σάββατο 16 Ιουλίου 2022 και ώρα 21:30 στην παρουσίαση του βραβευμένου ντοκιμαντέρ, με τίτλο “CHALLENGING EVERESTING”, του Έλληνα ποδηλάτη Τάκη Ξουρή. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του Αρχοντικού Πηχεών όπου στεγάζεται το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα.

Να σημειώσουμε ότι είναι μεγάλη μας τιμή γιατί το ντοκιμαντέρ θα το παρουσιάσει και θα το προλογίσει ο ίδιος ο πρωταγωνιστής, ο οποίος με μεγάλη χαρά δέχτηκε την πρόσκληση του Συλλόγου μας.

Επίσης, στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Τάκη Ξουρή στην πόλη μας θα έχουμε την ευκαιρία να ποδηλατίσουμε και να συζητήσουμε για θέματα που αφορούν την ανάδειξη της ποδηλασίας.
Λίγα λόγια για τον Τάκη Ξουρή

Η ταινία γυρίστηκε την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 στον Υμηττό καθώς ο Έλληνας ποδηλάτης Τάκης Ξουρής έλαβε μέρος σε ένα ιδιότυπο διεθνές ποδηλατικό challenge με την ονομασία Everesting 10.000. Στόχος του Everesting είναι ο αναβάτης να συμπληρώσει ποδηλατώντας 8.848 μ. συνολικού υψομέτρου σε μια συγκεκριμένη ανάβαση, καλύπτοντας έτσι το ύψος του Everest. Στο συγκεκριμένο εγχείρημα προστέθηκαν ακόμα 1.200 περίπου μέτρα επιπλέον, ώστε το σύνολο να φτάσει τα 10.000μ.

Τα γυρίσματα κράτησαν μόνο 18 ώρες, σε πραγματικό χρόνο, χωρίς διακοπή σε σκηνοθεσία του Κώστα Ντάνη και υπό την διεύθυνση φωτογραφίας του Παντελή Λαδά.

Το ντοκιμαντέρ Challenging Everesting κάνει τον γύρο του κόσμου και αποσπά διεθνή βραβεία με προβολές σε διεθνούς φήμης φεστιβάλ κινηματογράφου.

Η πρώτη μεγάλη διάκριση ήρθε στο Bratislava International Film Awards (πρώτο βραβείο ντοκιμαντέρ), ενώ έχει ήδη διακριθεί στο AltFF Alternative Film Festival, Florence Film Awards, Athens International Monthly Art Film Festival, Hollywood Gold Awards, The Paus Premieres Festival και αναμένεται η προβολή της διαγωνιστικά στο Los Angeles Greek Film Festival και σε ακόμα 13 φεστιβάλ όπως στα Aegean Film Festival, Athens Marathon International Film Festival και άλλα.

Η είσοδος είναι δωρεάν.
Σας περιμένουμε όλους!

Ποδηλατικός Σύλλογος Καστοριάς “620”

Προηγούμενο Άρθρο

Σε εξέλιξη η εθελοντική αιμοδοσία του Γ. Νοσοκομείου Καστοριάς στον χώρο του Κ.Α.Π.Η.

Επόμενο Άρθρο

21ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Άργους Ορεστικού

Τελευταία από Αθλητικά