Πούτιν: Μεγάλα τα περιθώρια συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών | Business News

/

Στα μεγάλα περιθώρια συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών στάθηκε ο Βλ. Πούτιν στον διάλογο που είχε με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Υπάρχουν γνωστά προβλήματα σε ότι αφορά τα οικονομικά θέματα (σ.σ. αναφερόμενος στο εμπάργκο) αλλά και κάτι που εντυπωσιάζει: Τον Μάρτιο ο αριθμός των Ρώσων στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 523%. Πρέπει να προχωρήσουμε όχι μόνο στον τουρισμό αλλά και σε άλλους τομείς.

Τώρα είναι σημαντικό να συζητήσουμε αυτές τις ευκαιρίες και να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένα βήματα για την ολοκλήρωσή τους, συμπλήρωσε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Όπως είπε όλοι μας διανύουμε δύσκολους καιρούς, αυτό σχετίζεται και με την οικονομία και με τη διεθνή ασφάλεια. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να συζητήσουμε τα θέματα και να ψάξουμε τις λύσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό γίνεται με μια χώρα με την οποία έχουμε βαθιές ιστορικές σχέσεις.

Ο Ρώσος Πρόεδρος στάθηκε στην επίσκεψή του στο Αγιος Ορος για τα 1.000 χρόνια του ρωσικού μοναστηριού.

Από την πλευρά του, ο Προκόπης Παυλόπουλος στον χαιρετισμό του έκανε λόγο για ένα Πρόεδρο και ηγέτη μιας φίλης χώρας. «Η επίσκεψή σας πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία όχι μόνο για την περιοχή αλλά για όλη την Ευρώπη», σημείωσε.

Το ειδικό βάρος της χώρας σας, τόνισε, μου επιτρέπει να κάνω δυο επισημάνσεις για τις ευρύτερες προεκτάσεις της επίσκεψής σας:

* Η επίσκεψη πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του έτους Ελλάδας- Ρωσίας και θα κορυφωθεί με την επίσκεψη στο Άγιο Όρος που είναι κοιτίδα της Χριστιανοσύνης και ειδικά της Ορθοδοξίας.

* Είναι εξαιρετικά σημαντική η στενή συνεργασίας Ρωσίας-ΗΠΑ-ΕΕ για να δοθεί τέλος στον πόλεμο στη Συρία. Μόνο έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ουσιαστικά το προσφυγικό κύμα αλλά και την τρομοκρατία του ISIS.

 

Η συνάντηση με Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον Ρώσο Πρόεδρο τόνισε ότι η επίσκεψη επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο συνεργασίας και τη βούληση να αναβαθμιστούν οι σχέσεις των δυο χωρών, κάτι που έγινε σαφές με τις δυο επισκέψεις του πρωθυπουργού στη Ρωσία.

«Θέλω να επαναλάβω ότι η ενίσχυση των σχέσεων μας αποτελεί στρατηγική επιλογή για την Ελλάδα, την οποία επιτάσσουν οι ισχυροί πολιτισμικοί δεσμοί ανάμεσα στους δυο λαούς όσο και οι οικονομικές δυνατότητες και οι δυνατότητες ενίσχυσης της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Έρχεστε στην Ελλάδα σε μια ιδιαίτερη στιγμή, όπου γυρίζουμε σελίδα, σταματά η αβεβαιότητα και μπορούμε να κοιτάζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία», προσέθεσε. Αυτό μπορεί να συμβάλει για την ενίσχυση των σχέσεων των δυο πλευρών.

Από την πλευρά του, ο Βλ. Πούτιν δήλωσε ότι συνεχίζουμε τη σειρά συναντήσεων στο υψηλότατο επίπεδο και αυτό γίνεται με φόντο το αφιερωματικό έτος πολιτισμού Ελλάδος-Ρωσίας.

«Έχουμε συζητήσει τις προοπτικές μας στην οικονομική συνεργασία. Βεβαίως τα προβλήματα είναι πολλά και οι συγκυρίες δύσκολες, αλλά υπάρχουν και καλές προοπτικές», τόνισε.

Πρέπει να μεταμορφώσουμε τα καλά συναισθήματα των δυο λαών σε απτά οικονομικά αποτελέσματα. Δεν είναι μόνο η ενέργεια αλλά και οι υποδομές και οι κοινές επενδύσεις. Ελπίζω ότι θα τα συζητήσουμε σήμερα.

Πηγή: businessnews.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Σύλληψη 62χρονου ημεδαπού σε περιοχή της Καστοριάς για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος

Επόμενο Άρθρο

Ειδομένη, η επόμενη μέρα | SalonicaNews

Τελευταία από Ελλάδα