Πορεία διαμαρτυρίας αγροτών του Ν. Καστοριάς με τα τρακτέρ τους & συγκέντρωση στο κτίριο της Π.Ε. Καστοριάς (φωτογραφίες)

Πορεία διαμαρτυρίας προς την Π.Ε Καστοριάς, πραγματοποίησαν σήμερα με τα τρακτέρ τους  οι μηλοπαραγωγοί και οι αγρότες του Νομού μας.

Στην συνέχεια πραγματοποίησαν συγκέντρωση μπροστά από το κτίριο της Π.Ε .

Πρώτη πήρε τον λόγο η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Τοιχιού Κατερίνα Πηγατσιώτη η οποία αναφέρθηκε στα αιτήματα των αγροτών.

Όπως είπε, διεκδικούν: Να παραμείνουν οι συνδεδεμένες ενισχύσεις. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα. Κατάργηση του χρηματιστηρίου ρύπων. Πλαφόν στις τιμές που καλύπτουν το κόστος παραγωγής.

Κατόπιν πήραν τον λόγο οι βουλευτές του Νομού μας, εκπρόσωποι των αρχών και των φορέων της περιοχής μας, οι οποίοι  δήλωσαν ότι συμπαρίστανται στα δίκαια αιτήματα των αγροτών.

Μίλησαν επίσης εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων οι οποίοι εξέφρασαν την αγωνία τους για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο πρωτογενής τομέας και ζήτησαν την άμεση λήψη μέτρων.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Δαμιανός Παπαϊωάννου ο οποίος στο τέλος παρέδωσε στην αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη σχετικό ψήφισμα.

fonikastorias Ε.Ψ. – Δ.Ι.

Προηγούμενο Άρθρο

«Μίκης Θεοδωράκης, Στιγμές»: Συναυλία – Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη από του Μουσικό Σχολείο Καστοριάς!

Επόμενο Άρθρο

Ευχαριστήριο προς τον Δήμο Καστοριάς από την Εταιρεία προστασίας Ατόμων με Αυτισμό

Τελευταία από Τοπικά Νέα