Πολιτικό άσυλο και σε τρίτο από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

κατηγορία : Διεθνή/Ελλάδα από

Νέες αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει στην Τουρκία η απόφαση να χορηγηθεί πολιτικό άσυλο και στον τρίτο από του 8 Τούρκους αξιωματικούς που έφτασαν στην χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016.

Η Δευτεροβάθμια Επιτροπή χορήγησε πολιτικό άσυλο στον αξιωματικό Ουγκούρ Ουτσάν. Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση ήταν ομόφωνη. Υπενθυμίζεται πως και οι 8 αξιωματικοί έχουν απελευθερωθεί από το αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού τον περασμένο Μάϊο και μεταφέρθηκαν σε ειδικό χώρο, ο οποίος για την ασφάλειά τους παραμένει μυστικός και φρουρείται.

Πρακτικά η χορήγηση πολιτικού ασύλου σημαίνει πως και ο τρίτος αξιωματικός παίρνει το πολυπόθητο για τους ίδιους άσυλο και αυτομάτως (όπως έχει κάνει και στην 2 προηγούμενες περιπτώσεις) το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής πολιτικής υποβάλλει αίτηση ακύρωσής του. Βέβαια, μετά την εκδίκαση της υπόθεσης πιλοτικά από το ΣτΕ , και εν αναμονή της καθαρογραφής της απόφασης με την οποία δικαιώθηκαν οι οκτώ, ουσιαστικά αυτό έχει τυπικό χαρακτήρα πλέον. Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες η επιτροπή ασύλου θα αποφανθεί και για τους υπόλοιπους 5 αξιωματικούς.

Πηγή: newsit.gr