Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες πρέπει να τακτοποιηθούν έως το τέλος της εβδομάδας

/

Μια σειρά από φορολογικές υποχρεώσεις, που ξεπερνούν συνολικά τα 2 δισ.ευρώ, καλούνται να εξοφλήσουν έως την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου, χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις. 

Ειδικότερα έως την Παρασκευή, φυσικά πρόσωπο και επιχειρήσεις καλούνται να πληρώσου την έκτη δόση του φόρου εισοδήματος, ενώ περίπου επτά εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, πρέπει να πληρώσουν την τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Επίσης στις 31 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία για την πληρωμή δόσης για την επανένταξη στις ρυθμίσεις των 100 και 120 δόσεων, ενώ επίσης οι φορολογούμενοι ιδιοκτήτες οχημάτων, καλούνται να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας. Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι το υπουργείο Οικονομικών θα δώσει και φέτος παράταση στην πληρωμή των τελών.

Ποιες φορολογικές υποχρεώσεις πήραν παράταση για το 2022

Αρκετές, πάντως φορολογικές υποχρεώσεις πήραν παράταση για το 2022. Η επιστρεπτέα προκαταβολή και οι πάγιες δαπάνες, για τις οποίες το ΥΠΟΙΚ αποφάσισε ότι οι πρώτες δόσεις και η εφάπαξ καταβολή θα πληρωθούν στα μέσα του 2022. Ειδικότερα για την επιστρεπτέα, η πληρωμή της πρώτης από τις 60 άτοκες δόσεις μετατίθεται για τις 30 Ιουνίου 2022, ενώ η εφάπαξ καταβολή του συνόλου του επιστρεπτέου ποσού,  από την 31η Δεκεμβρίου 2021,  μετατίθεται έως τις 31 Μαρτίου 2022.

Παράταση για το 2022 πήραν, επίσης, η ένταξη στη ρύθμιση των 72 δόσεων για τα κορονοχρέη (προθεσμία πληρωμής έως στις 26 Ιανουαρίου 2022), οι μεταβιβάσεις ακινήτων, γονικών παροχών και δωρεών, καθώς και η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου.

sofokleousin.gr

 

Προηγούμενο Άρθρο

Κάρολος Παπούλιας: Με τιμές αρχηγού κράτους η κηδεία την Τετάρτη

Επόμενο Άρθρο

“Οι λιχουδιές της Όλγας”: Δείτε το σημερινό μενού 27/12

Τελευταία από Ελλάδα