Περιφ. Δ/νση Εκπ/σης Δυτ. Μακεδονίας: «Προπαρασκευαστική επίσκεψη στην Πολωνία στο πλαίσιο του Διαπιστευμένου Σχεδίου Κινητικότητας Erasmus+ KA1 2021 –Σχολική Εκπαίδευση”» (φωτο)

/

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίαςπραγματοποίησε προπαρασκευαστική επίσκεψη στην πόλη Bialystokτης Πολωνίας από τις 16 έως τις 19 Μαΐου 2022 στο πλαίσιο υλοποίησης του Διαπιστευμένου Σχεδίου Κινητικότητας 2021 – Σχολική Εκπαίδευση (2021-1-ELOl-KA121-5CH-000020310).  Το πρόγραμμα με τίτλο «Ολιστική προσέγγιση της βιώσιμης ανάπτυξης στην εκπαίδευση» υλοποιείται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ως Συντονιστής Κοινοπραξίας με τη συμμετοχή 14 σχολικών μονάδων από όλη τη Δυτική Μακεδονία. Στην προπαρασκευαστική επίσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Μαρδίρης, και η υπεύθυνη προώθησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Δυτικής Μακεδονίας, Ευαγγελία Τριανταφύλλου.

Στόχος της επίσκεψης ήταν η γνωριμία με το πολωνικό εκπαιδευτικό σύστημα και η συζήτηση με τον φορέα υποδοχής ‘PerfectProject’, έτσι ώστε να επιτευχθεί η βέλτιστη και αποτελεσματική διοργάνωση της δραστηριότητας παρακολούθησης εργασίας που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 7 Οκτωβρίου 2022 με τη συμμετοχή 20 εκπαιδευτικών από τις σχολικές μονάδες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως μέλη της Κοινοπραξίας. Για τον σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στα σχολεία AcademicHighSchoolofBialystokUniversityofTechnology, ZespolSzkolno-PrzedszkolnywGoniadzu, NiepublicznaSzkolaPodstawowaim. CyrylaiMetodego– Bialystok και σε άλλα σχολεία στην πόλη Bialystokκαι Siemiatycze. Επίσης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν στοιχεία της περιοχής και του τρόπου ζωής των κατοίκων της, καθώς και πρόσωπα με ενεργό ρόλο στην εκπαιδευτική και πολιτική ζωή.

Υπεύθυνος για τη διοργάνωση της προπαρασκευαστικής επίσκεψής ήταν ο οργανισμός PerfectProject. Στο πλαίσιο συνεργασίας με τον ίδιο οργανισμό και στο πλαίσιο υλοποίησης Σχεδίου Κινητικότητας του εν λόγω οργανισμού θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη 15 μαθητών και των 2 συνοδών εκπαιδευτικών τους στην περιοχή μας για το διάστημα 30.05 έως 10.06.2022.

Από την Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Μακεδονίας

Προηγούμενο Άρθρο

Τα εγκαίνια του νέου κτιρίου διοίκησης του 9ου Rally Greece Offroad στο Άργος Ορεστικό! (φωτογραφίες+video)

Επόμενο Άρθρο

Η Καστοριανή κωπηλάτρια του ΝΟΚ Ευαγγελία Αναστασιάδου συμμετέχει στο 1ο Παγκόσμιο Κύπελλο της Χρονιάς στο Βελιγράδι

Τελευταία από Διεθνή