Παρουσιάστηκε το πρώτο βιβλίο της Βιβής Φαρσαλιώτου: “75 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ 1 ΒΡΑΔΥ ΜΑΖΙ Αληθινές Ιστορίες δίχως τέλος” (φωτογραφίες)

/

Σήμερα το απόγευμα, σε κατάμεστη την αίθουσα εκδηλώσεων του Μπαϊρακτάρειου Δημοτικού Ωδείου Καστοριάς, ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων Αυτών “Μαζί σου”, πραγματοποίησε εκδήλωση παρουσίασης του πρώτου βιβλίου, της συμπολίτισσάς μας συγγραφέα Βιβής Φαρσαλιώτου, με τίτλο “75 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ 1 ΒΡΑΔΥ ΜΑΖΙ Αληθινές Ιστορίες δίχως τέλος”.

Η εξαιρετική, όσο και συγκινητική εκδήλωση, που πραγματικά καθήλωσε τους παρευρεθέντες, ξεκίνησε με σύντομη προβολή παρουσίασης όμορφων εικόνων της Καστοριάς και ακολούθησε χαιρετισμός, από τον Πρόεδρο του Συλλόγου “Μαζι σου” και συντονιστή της εκδήλωσης, Νίκο Μηταρά. Στη συνέχεια μίλησαν για το βιβλίο, η Αφ. Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου Παν. Μακεδονίας κα Παρούλα Νάσκου – Περράκη και ο Μ.Α. Φιλόλογος, Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος, πρ. Συντονιστής Εκπαίδευσης Εξωτερικού κ. Χάρης Μακρής.

“Η κυρία Βιβή Φαρσαλιώτου έγραψε ένα πάρα πολύ πρωτότυπο σε συγγραφή ποιητικό, φιλοσοφικό βιβλίο, τονίζοντας τα προβλήματα που έχει μία οικογένεια με παιδιά με αναπηρία.

Είναι γεμάτο αγάπη για την οικογένεια, γεμάτο θαυμασμό προς αυτή την μάνα, μία μάνα που ζει και μεγαλώνει δύο παιδιά με αξιοπρέπεια, με αγάπη, με χιούμορ, που είναι πάρα πολύ σημαντικό σε αυτή την περίπτωση, αλλά που αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα.

Προβλήματα όσον αφορά στην προσβασιμότητα, στην εκπαίδευση και ζητήματα τα οποία νομίζω ότι η πολιτεία θα πρέπει πάρα πολύ σύντομα να επιλύσει, διότι θα έπρεπε ήδη να τα είχε επιλύσει μιας και αυτή τη στιγμή ως γνωστόν, είμαστε μέλη σε μία παγκόσμια σύμβαση την οποία έχουμε κυρώσει, την σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των παιδιών με αναπηρία η οποία ισχύει, όχι απλώς ισχύει, αλλά υπερισχύει οποιασδήποτε άλλης”, επισήμανε μεταξύ των άλλων, η κα Παρούλα Νάσκου- Περράκη.

“Είναι ένα βιβλίο πραγματικά καινοτόμο με την έννοια του ότι συμβαδίζουν ο πεζός λόγος, η ποίηση, ο κοινωνικός προβληματισμός, η φιλοσοφική προσέγγιση των προβλημάτων της ζωής.

Είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο, πρωτοπόρο σε ότι αφορά στην μορφή του σε ότι αφορά το περιεχόμενό του. Είναι ένα βιβλίο γεμάτο αγάπη, οι σελίδες του ξεχειλίζουν από συναισθήματα.

Είναι ένα βιβλίο που αξίζει να βρει τον δρόμο του και αξίζει κανείς να το διαβάσει. Είναι εξαιρετική προσπάθεια. Αξίζουν συγχαρητήρια στην συγγραφέα”, υπογράμμισε ο κ. Χάρης Μακρής, ο οποίος χαρακτήρισε το βιβλίο, “ύμνο στην αξιοπρέπεια”, ενώ διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο.

Τον λόγο τέλος πήρε η συγγραφέας Βιβή Φαρσαλιώτου η οποία φανερά συγκινημένη αναφερόμενη στο βιβλίο, τόνισε μεταξύ των άλλων ότι: “Πρόκειται για μια  αληθινή ιστορία που εξελίσσεται στην πόλη μας. Η συναναστροφή μου με αυτούς τους ανθρώπους με έκανε να σκεφτώ διάφορα πράγματα που δεν είχα σκεφτεί, όπως όλοι μας. Πρέπει να βλέπουμε όλοι γύρω μας πέρα από τον εαυτό μας ότι υπάρχουν σημαντικά προβλήματα για τα οποία πρέπει να δώσουμε μόνοι μας την λύση”.

Κλείνοντας, ευχαρίστησε όλους, όσοι εργάστηκαν και συνετέλεσαν στην έκδοση του πρώτου της βιβλίου.

Τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου – αντίτυπα τα οποία εξαντλήθηκαν – κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στον Σύλλογο “Μαζί σου”.

Καλοτάξιδο το εξαιρετικό πρώτο σου βιβλίο Βιβή. Αναμένουμε το επόμενο.

Ολόκληρη η εκδήλωση στο παρακάτω βίντεο

fonikastorias.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Φεστιβάλ πολιτισμού «Μέρες Απελευθέρωσης» στο Άργος Ορεστικό

Επόμενο Άρθρο

Επίσκεψη του Υπουργού Δικαιοσύνης Κων/νου Τσιάρα στην Καστοριά

Τελευταία από Εκδηλώσεις

Διημερίδα Καινοτομίας: : “Η Δυτική Μακεδονία της δημιουργίας και της καινοτομίας. Η καινοτομία στον θρησκευτικό τουρισμό, η Βυζαντινή Δυτική Μακεδονία”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά, οι