Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη “ΑΥΓΗ, το θαμμένο τετράδιο” (φωτογραφίες)

/

Στην Καστοριά, βρέθηκε χθές ο συγγραφέας των μεγάλων τηλεοπτικών επιτυχιών “ Σασμός” και “ Το ναυάγιο”, Σπύρος Πετρουλάκης.

Αφορμή ήταν η παρουσίαση του νέου του μυθιστορήματος : “Αυγή, το θαμμένο τετράδιο”.

Μέσα από το βιβλίο του, ο  συγγραφέας, μας ταξιδεύει στο Παλαιό Τρίκερι Μαγνησίας το 1949, για να γνωρίσουμε μία αληθινή ιστορία μέσα από τα μάτια της εξόριστης Αυγής. Ένας τόπος, μια ιστορία που κόβει σαν ξυράφι. Ένα θαμμένο τετράδιο το οποίο έχει να μαρτυρήσει πολλά.

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε  στην αυλή του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν το βιβλιοπωλείο “Πάπυρος”  οι Εκδόσεις “Μίνωας “ και ο Προοδευτικός Σύλλογος Κυριών Καστοριάς.

Λίγο πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, ο Σπύρος Πετρουλάκης  πρόσφερε ρακή σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Στην συνέχεια, μίλησαν για το βιβλίο η πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Κυριών Καστοριάς Νίνα Μπουρλή και ο συγγραφέας, ενώ αποσπάσματα διάβασε η συγγραφέας Μαρία Διαμαντίδου.

“Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα. Κάθε σελίδα έχει μια καινούργια έκπληξη. Μια καινούργια συγκίνηση. Καινούργια πρόσωπα που μπαίνουν και αλλάζουν τον ρουν της ιστορίας και όλα αυτά, δημιουργούν την έξαψη να συνεχίσεις να διαβάζεις μέχρι να φτάσεις στο τέλος”, σημείωσε η κα  Μπουρλή.

Ο κ. Πετρουλάκης  που πήρε τη συνέχεια των λόγο, αναφέρθηκε στο πώς έγραψε το νέο του μυθιστόρημα και στα πρόσωπα που τον ενέπνευσαν γι’ αυτό.

Στάθηκε ιδιαίτερα σε μία πρώην εξόριστη στο Παλαιό Τρίκερι η οποία του διηγήθηκε πολλές λεπτομέρειες από την ζωή των εξορίστων στο συγκεκριμένο νησί.

“Κάθισα 16 και 18 ώρες στον υπολογιστή μου, δούλεψα ασταμάτητα πάνω στο κείμενο, βγήκε ένα κείμενο το οποίο το λάτρεψα . Εγώ την ερωτεύτηκα αυτή την γυναίκα. Την αγάπησα πάρα πολύ, γιατί από την αφηγήτρια  μου “γέννησα” μία άλλη κοπέλα, την Αυγή.

Μίλησα με πάρα πολλούς ανθρώπους. Πήρα στοιχεία και από την αντίθετη πλευρά. Είδα ότι και αυτοί οι άνθρωποι, έζησαν δράματα. Είδα ότι και η ιστορία μας δεν μας τα λέει καλά. Δεν μας τα λέει όλα. Μέσα από αυτό το βιβλίο, παρακινώ τους αναγνώστες να διαβάσουν και να μάθουν καλύτερα την ιστορία μας”, τόνισε μεταξύ άλλων.

Συμμετείχε η χορωδία “Καστοριανή Συμφωνία “υπό την διεύθυνση τη Ιωάννας Γαλάνη, ενώ στο  τέλος, ο Σπύρος Πετρουλάκης μαζί με την κόρη του Ειρήνη, τραγούδησαν ένα απόσπασμα από  τον  “Ερωτόκριτο”.

Το “παρών” έδωσαν επίσης οι βουλευτές Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς Μαρία Αντωνίου και Ηρακλείου Κώστας Κεφαλογιάννης, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμούς.

fonikastorias.gr Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Μεταφέρθηκαν τα οστά του Παύλου & της Ναταλίας Μελά ἀπό τόν Ι.Ν. τῶν Ταξιαρχῶν Μητροπόλεως στόν Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου Καστοριᾶς (φωτο)

Επόμενο Άρθρο

Ο Α.Π.Σ. Καστοριάς “ΙΚΜΑΔΑ” στο 1ο BABY CUP στην Καρδίτσα (φωτογραφίες)

Τελευταία από Εκδηλώσεις