Παρουσιάστηκε το δημιουργικό της 42ης Διεθνούς Εκθέσεως Γούνας Καστοριάς (ρεπορτάζ+φωτογραφίες)

/

Το δημιουργικό της 42ης Διεθνούς Εκθέσεως Γούνας Καστοριάς η οποία θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 4-7 Μαΐου 2017, παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, τα μέλη του Δ.Σ του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας».

Η συγκεκριμένη διοργάνωση θα γίνει υπό την ομπρέλα της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης και της HELEXPO.

Το συμφωνητικό συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών, αναμένεται να υπογραφεί τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας.

«Πρόκειται για έκθεση που θα έχει διαφορετικό ύφος, διαφορετική φιλοσοφία και διαφορετικό κύρος μιας και η επόμενη έκθεση αλλά και όλες οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιεί στο εξής ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς «ο Προφήτης Ηλίας», θα είναι υπό την αιγίδα και με τη σφραγίδα της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης και της ΗΕLEXPO.

Η καμπάνια της 42ης Διεθνούς Εκθέσεως Γούνας Καστοριάς κρίναμε ότι πρέπει να έχει παραδοσιακό χαρακτήρα, παράλληλα όμως να έχει μια εικόνα άμεση και προσιτή και στον καταναλωτή, αλλά και στον εμπορικό επισκέπτη.

Η διαφημιστική καμπάνια διακρίνεται για τον αυθορμητισμό της.

Υιοθετήσαμε μια αισθητική με τέσσερις κυρίαρχες τάσεις για ότι έχει να κάνει για το 2017 και ένα πρόσωπο στο οποίο αποτυπώνεται η χαρά και ο ενθουσιασμός που έχει μια κοπέλα όταν αποκτά ένα πολύτιμο προϊόν όπως είναι η γούνα», τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας», Γιάννης Κορεντσίδης.

Ήδη, όπως ανέφερε ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Απόστολος Τσούκας, οι επιχειρήσεις που θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση έχουν καλύψει το 65% του χώρου, ενώ γίνονται προσπάθειες για επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Γούνας Δυτικής Μακεδονίας κατά 4.000 ή 8.000 τμ.

Παράλληλα οι διοργανωτές, θα εφαρμόσουν τιμολογιακή πολιτική η οποία όπως τόνισαν θα είναι προσιτή για όλους τους εκθέτες ενώ οι τιμές είναι μειωμένες σε σχέση με την 41η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς.

Συγκεκριμένα:

Στον εκθεσιακό χώρο έχουν διαμορφωθεί τρεις ζώνες.

Η μια ζώνη αφορά κάποια περίπτερα τα οποία βρίσκονται στην πρώτη σειρά και αυτή, κοστολογείται με 95 ευρώ το τμ. Η δεύτερη ζώνη με 60 ευρώ το τμ και η τρίτη με 50 ευρώ το τμ.

«Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου δίνοντας ένα ποσό της τάξης του 25% από το συνολικό ποσόν, επικαιροποιεί ο εκθέτης τη θέση του και δηλώνει συμμετοχή. Η δεύτερη δόση ύψους 25 % καταβάλλεται έως τις 20 Ιανουαρίου και η τρίτη δόση ύψους 25% έως τις 20 Μαρτίου και εξοφλείται το ποσόν έως τις 20 Απριλίου», σημείωσαν.

Εξάλλου, γίνονται ενέργειες για πραγματοποίηση και άλλων διεθνών πτήσεων προς το αεροδρόμιο «Αριστοτέλης» Άργους Ορεστικού.

Για τον σκοπό αυτό όπως επισήμανε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Ιορδάνης Μιχαηλίδης, γίνονται επαφές με αεροπορικές εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, τέθηκαν ερωτήσεις από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ σχετικά με το πρόστιμο ύψους 1.380.000 που έχει επιβληθεί στον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» από την Πολεοδομία.

Ο κ. Κορεντσίδης απήντησε ότι ζητούν τη διαγραφή του προστίμου και κάλεσε τους φορείς της περιοχής μας να συμβάλλουν προκειμένου να διευθετηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα.

Τα έλος, έγινε αναφορά στις δηλώσεις οι οποίες σύμφωνα με ΜΜΕ της Κοζάνης έγιναν από πλευράς του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτρη Κοσμίδη ( ο ίδιος τις διέψευσε) σχετικά με γουνοποιούς που έχουν «εγκλωβιστεί» στο Ντουμπάι επειδή δεν έχουν καταβάλλει τους φόρους.

Τα μέλη του Δ.Σ του Συνδέσμου ανέφεραν ότι από την πλευρά τους δεν γνωρίζουν εάν έχει δημιουργηθεί κάποιο ζήτημα με γουνοποιούς που έχουν επιχειρήσεις στο Ντουμπάι και πρόσθεσαν ότι αν έγινε τοποθέτηση για το θέμα από εκπρόσωπου θεσμικού φορέα αυτή «είναι ατυχής».

Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

«VEGAS» και «2 Ζωές» ξεσήκωσαν και ζέσταναν τον κόσμο στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας! (πλούσιο φωτορεπορτάζ+video)

Επόμενο Άρθρο

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις γιορτές και πότε ανοίγουν

Τελευταία από Γούνα

Συνάντηση Μαρίας Αντωνίου-Νίκης Κεραμέως: Παράταση της αναστολής πληρωμών & της καταβολής του δώρου Πάσχα στους εργαζόμενους του κλάδου της γουνοποιίας

Η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου πραγματοποίησε χθές συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη