Παρουσιάστηκαν οι εργασίες για την αποκατάσταση του Κουρσούμ Τζαμί (φωτογραφίες)

κατηγορία : Εκδηλώσεις/Παράδοση/Τοπικά Νέα από

Τη χρήση του «Κουρσούμ Τζαμί» ως  χώρου  διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων, σε συνδυασμό  με τα Τερζάκεια  λουτρά  και αξιοποίηση της  υπάρχουσας πλατείας, προτείνουν στις  μελέτες που υλοποίησαν  φοιτητές  του Διατμηματικού  Προγράμματος Μεταπτυχιακών  Σπουδών του  ΑΠ.Θ. «Προστασία , Συντήρηση και Αποκατάσταση Μνημείων Πολιτισμού».

Στην εκδήλωση  που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Δημαρχείο Καστοριάς και την οποία  διοργάνωσε  η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Ανάδειξης Παλιάς Πόλης, η αρχιτέκτονας Αθηνά Σιαφάκα και η πολιτικός μηχανικός  Έφη Μπιλμπίλη παρουσίασαν  τις  διπλωματικές εργασίες τους  με αντικείμενο το Κουρσούμ Τζαμί οι οποίες έγιναν στο πλαίσιο  του μεταπτυχιακού  τους.

Στην αρχή,  ο Αντιδήμαρχος  Πολιτισμού και Ανάδειξης Παλιάς Πόλης Λεωνίδας Παπαδημητρίου παρουσίασε  διάφορα τζαμιά  που υπάρχουν στον ελλαδικό  χώρο τα οποία έχουν ανακαινιστεί και  χρησιμοποιούνται σήμερα ως χώροι πολιτισμού.

Παρούσα  στην εκδήλωση  ήταν και  η  διευθύντρια του Διατμηματικού  Προγράμματος Μεταπτυχιακών  Σπουδών του  ΑΠ.Θ. Αλεξάνδρα Αλεξοπούλου.

Οι μελέτες που έγιναν  θα παραδοθούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων αφού το Κουρσούμ Τζαμί ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού.

Ε.Ψ.