Παρουσίαση βιβλίου “Τρεις Κόσμοι” του Γιώργου Τριανταφύλλου στην Καστοριά

Το βιβλίο του Γιώργου Τριανταφύλλου “Τρεις Κόσμοι “, παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 3/3 στην αίθουσα του Ενυδρείου-ΚΠΕ Καστοριάς και την διοργάνωσαν οι εκδόσεις “Παρέμβαση” και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς.

Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που περιγράφει τις ιστορίες τριών εφήβων μέσα από τις οποίες και την τραγικότητά τους,  διαφαίνονται οι προβληματισμοί, οι  αγωνίες τους, οι  σχέσεις με τους γονείς τους.

Ιστορίες που πέρα από την νεανικότητα, που αντικατοπτρίζει και το  νεαρό της ηλικίας του συγγραφέα, θέλουν να εγείρουν και την ανθρωπιά, ως πυλώνα ανάπτυξής τους.

Με φόντο την δραματική εμπειρία του κορονοϊού εξελίσσεται η περιπέτεια του κάθε ήρωα, ο οποίος αντιπροσωπεύει και μία διαφορετική κοινωνική τάξη, που φαίνεται να ψάχνει την δική του ευτυχία, με το ερώτημα, αν καταφέρνει να την κατακτήσει.

“Το βιβλίο με κάλεσε να το γράψω. Δεν το έγραψα  μόνος μου.

Αιτια ήταν η κατάσταση την οποία βίωνα, όπως έβλεπα τον κόσμο με τον  Covid-19.

Έβλεπα τους ανθρώπους γύρω μου να υποφέρουν και να έχουν τα ζητήματα τους.

Έπρεπε,να κάνω το γενναίο βήμα και να πω στον εαυτό μου: Πρέπει να γράψεις.” δήλωσε ο συγγραφέας Γιώργος Τριανταφύλλου.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό που απηύθυνε ο εντεταλμένος σύμβουλος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Καστοριάς Αλέξανδρος Μακρίδης και στην συνέχεια, μίλησαν για το βιβλίο ο νοσηλευτής Ζήσης Ναούμ, ο δημοτικός υπάλληλος Στάθης Μασκαλίδης, και η πρόεδρος του Συλλόγου Τυφλών και Ατόμων με Προβλήματα Όρασης Δυτικής Μακεδονίας και του Συλλόγου ΑμεΑ Π.Ε Καστοριάς Ειρήνη Χρηστάκη.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Χρύσα Κοσμίδου.

Ο Γιώργος Τριανταφύλλου γεννήθηκε στην Κοζάνη. Σπουδάζει στο Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ.

Τον Μάιο του 2023,  ανέβηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης η πρώτη θεατρική παράσταση σε σενάριο και παραγωγή του ίδιου με τον τίτλο: “ Ρασκόλνικωφ”.

Επίσης έχει αρθρογραφήσει σε ιστοσελίδες.

“Οι Τρεις Κόσμοι”, είναι το πρώτο του βιβλίο.

fonikastorias.gr – Ε.Ψ.

 

Προηγούμενο Άρθρο

Συνέντευξη Μαρίας Αντωνίου για τοπικά ζητήματα – Τι είπε για το πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

Επόμενο Άρθρο

Ενημέρωση ομάδας Ανώνυμων Αλκοολικών Καστοριάς

Τελευταία από Εκδηλώσεις