Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το μεσημέρι η ΕΛΜΕ Καστοριάς, στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς

Μέλη του  Δ.Σ  της ΕΛΜΕ, είχαν συνάντηση με την διευθύντρια  της  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Όλγα Βασιλειάδου  την οποία και ενημέρωσαν για τα αιτήματα των εκπαιδευτικών.

Όπως ανέφερε  ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καστοριάς  Σπύρος Παρίσσης, οι εκπαιδευτικοί  απαιτούν:

Ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των σχολείων για μείωση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα: α) Μέχρι 15 μαθητές σε όλα τα τμήματα για την εξασφάλιση της εκπαιδευτικής παιδαγωγικής πληρότητας, αλλά και της υγειονομικής ασφάλειας. β) Αξιοποίηση όλων των κτηριακών υποδομών για τη στέγαση των μαθητών. γ) Εξασφάλιση απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού για τη λειτουργία τμημάτων με τον μειωμένο αριθμό μαθητών.

Έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων σε ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. καθώς και όλων των τμημάτων   δεύτερης ξένης γλώσσας.

Διασφάλιση όλων των συνθηκών για ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς, αλλά και στους μαθητές.

Άμεση ίδρυση και λειτουργία των απαιτούμενων Τμημάτων Υποδοχής ΖΕΠ στο ΠΥΣΔΕ Καστοριάς για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

Αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση – 5% του ΑΕΠ ή το 15% του προϋπολογισμού. Έκτακτη επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές για την κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν από την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για την εκπαίδευση (νόμος 4692/2020, εξ αποστάσεως εκπαίδευση) που θεσμοθετήθηκε την περίοδο της πανδημίας. Απόσυρση της διάταξης για τους «προσωρινούς αναπληρωτές» με τρίμηνες «κατ’ ελάχιστον» συμβάσεις.

Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Δήμος Άργους Ορεστικού: Μετά την ενεργειακή αναβάθμιση και συστήματα πυροπροστασίας σε όλα τα σχολεία του

Επόμενο Άρθρο

Κάρτες Οικονομικής ενίσχυσης του Α.Σ. Καστοριάς για την αγωνιστική περίοδο 2020-21

Τελευταία από Τοπικά Νέα