Παν. Κεπαπτσόγλου: «Η υπόθεση μουσικό σχολείο δεν έχει κλείσει για τον Δήμο Άργους Ορεστικού»

Για τον Δήμο Άργους Ορεστικού η υπόθεση μουσικό σχολείο δεν έχει κλείσει. Αυτό επανέλαβε σήμερα, ο Δήμαρχος Πάνος Κεπαπτσόγλου.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού, επισήμανε για μια ακόμη φορά ότι δεν υπάρχει θέμα αντιπαλότητας με τον όμορο Δήμο Καστοριάς και ότι τα όποια προβλήματα προέκυψαν, αφορούσαν τον χειρισμό του όλου θέματος από πλευράς υπουργείου.

«Εκεί ήταν λοιπόν οι ενστάσεις μας κι εκεί εξακολουθούμε να θέτουμε ενστάσεις γιατί νομίζω πως δικαίως πρέπει να δώσουμε κι εμείς μια εξήγηση σ’ αυτή την αφόρητη αδικία. Απλά και μόνο αυτό κι όχι γιατί το θέλω εγώ, αλλά γιατί είναι αίτημα τόσο της τοπικής κοινωνίας του Βογατσικού όσο και της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Άργους Ορεστικού και όλων αυτών των εθελοντών που μπήκαν στη διαδικασία, να δουλέψουν και να ασχοληθούν εδώ και δυο χρόνια για να ετοιμαστεί αυτή η απόλυτα ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση προς το υπουργείο.

Δυστυχώς, τουλάχιστον προς το παρόν, η έκβαση δεν ήταν θετική. Εμείς δεν χάνουμε ποτέ τις ελπίδες μας, έχουμε μάθει να διεκδικούμε τα δίκια μας και τίποτα περισσότερο. Δεν θέλουμε χάρες και σ’ αυτό λοιπόν το πνεύμα κινούμενοι έτσι θα συνεχίσουμε από δω και πέρα και ευελπιστούμε σε μια καλύτερη έκβαση του θέματος», σημείωσε.

Ο κ. Κεπαπτσόγλου υπογράμμισε ότι ο Δήμος Άργους Ορεστικού είναι έτοιμος να λειτουργήσει όποτε του ζητηθεί όλες τις μουσικές δομές που έχει προτείνει.

«Εμείς αυτό που δηλώσαμε και ενώπιον του υπουργού, είναι ότι είμαστε απόλυτα έτοιμοι. Αν τα σχολεία ανοίγουν στις 11 Σεπτεμβρίου και στις 5 Σεπτεμβρίου να μας το ανακοινώσουν, να ξέρουν ότι είμαστε απόλυτα έτοιμοι όχι μόνο για να λειτουργήσει το σχολείο αλλά όλη η μουσική δομή. Δηλαδή, το μουσικό σχολείο, τις μουσικές κατασκηνώσεις και τον χώρο που θα μπορούσε να στεγάσει τη σχολή μελέτης και   κατασκευής παραδοσιακών μουσικών οργάνων .

Υπάρχει ένας συνεχής διάλογος τόσο με πολιτικούς όσο και με υπηρεσιακούς παράγοντες, νομίζω ότι θα πρυτανεύσει η δικαιοσύνη και η λογική», δήλωσε.

Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Το Άργος Ορεστικό γιόρτασε την Πολιούχο του Αγία Παρασκευή (πλούσιο φωτορεπορτάζ)

Επόμενο Άρθρο

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας “ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ” | 27 / 7 / 17

Τελευταία από Τοπικά Νέα