Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας – Δωρεά 5.200 τόμων από το Μουσείο Φρισύρα στη Σχολή Καλών Τεχνών

Σε δωρεά πέντε χιλιάδων διακοσίων (5.200) τόμων, βιβλίων και εκθεσιακών καταλόγων προς το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας προέβη το Μουσείο Φρισύρα, με σκοπό την ενίσχυση και τον εμπλουτισμό της ακαδημαϊκής κοινότητας και της βιβλιοθήκης με πολύτιμη συλλογή σύγχρονων εικαστικών και καλλιτεχνικών αναφορών.

Τα χίλια διακόσια (1.200) βιβλία, που αποτελούν τμήμα της βιβλιοθήκης του Μουσείου Φρισύρα, είναι μονογραφίες καλλιτεχνών, κατάλογοι σημαντικών διεθνών και εθνικών εκθέσεων και θεωρητικοί τόμοι. Οι λοιποί τέσσερις χιλιάδες (4.000) είναι κατάλογοι εκδόσεων του Μουσείου Φρισύρα οι οποίοι θα διανεμηθούν στους φοιτητές του Τμήματος. Με τη σύμφωνη γνώμη του δωρητή, θα παραχωρηθεί επίσης μία σειρά από τις εκδόσεις στις βιβλιοθήκες όλων των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Η Σχολή Καλών Τεχνών εκφράζει τις ευχαριστίες της στο Μουσείο και στον ιδρυτή του κ. Βλάση Φρισύρα για την επιλογή του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών για την ευγενή δωρεά. Η χειρονομία αυτή αποτελεί καθοριστική πνευματική προσφορά και ηθική στήριξη στην παραμεθόριο, συμβάλλοντας στην καλλιέργεια της σύγχρονης πολιτισμικής κουλτούρας της Δυτικής Μακεδονίας.

ΠΔΜ

Προηγούμενο Άρθρο

Γεγονός η ενεργειακή αναβάθμιση και για το 1ο Γυμνάσιο Άργους Ορεστικού

Επόμενο Άρθρο

Ανησυχία του Γ. Κασαπίδη για την καθυστέρηση εργασιών στο φράγμα Νεστορίου – Τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Οικονόμου την άλλη εβδομάδα

Τελευταία από Δυτική Μακεδονία