Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας – Διαδικτυακή Εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας Θεάτρου το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

//

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Συν-θέτοντας τη θεατρική πράξη», το Σάββατο και ώρα 19:00. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, επτά άνθρωποι που εργάζονται για το θέατρο, ο καθένας από την ιδιότητά του, θα αναλύσουν πώς αντιμετωπίζουν το θεατρικό κείμενο από τη γένεσή του και μέχρι αυτό να καταλήξει σε μορφή παράστασης. Η εκδήλωση θα απαρτίζεται από δύο μέρη, το πρώτο αυτό των παρουσιάσεων-εισηγήσεων των ομιλητών και το δεύτερο το διαλογικό μέρος, όπου θα απαντηθούν απορίες και ερωτήματα με στόχο ένα γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Πρύτανης Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης, η Αντιπρυτάνισσα Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθηγήτρια Άννα Σπύρτου και η συντοπίτισσά μας και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου, θεατρολόγος, μεταφράστρια και δραματουργός, Έρι Κύργια.

Στο δεύτερο μέρος, το διαλογικό σκέλος της εκδήλωσης, έχουν κληθεί να συμμετάσχουν μέλη των θεατρικών ομάδων της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και μέλη της φοιτητικής ομάδας θεάτρου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στη σελίδα Facebook (https://www.facebook.com/uowm.gr/live_videos/) και στο κανάλι YouTube (https://youtu.be/LQk96Jxcm9s) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και από την υπηρεσία Δίαυλος (https://diavlos.grnet.gr/room/8853?eventid=886).

Προηγούμενο Άρθρο

Υπόμνημα Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ν.Καστοριάς για την πλήρωση των εκπ/κών κενών στην Α/θμια Εκπ/ση

Επόμενο Άρθρο

Δωρεάν έλεγχοι rapid test σε Καστοριά, Άργος Ορεστικό και Τοιχιό την Δευτέρα 29/03

Τελευταία από Δυτική Μακεδονία

Ένεση ρευστότητας στην τοπική οικονομία: 265 επιχειρήσεις της Δυτ. Μακεδονίας στηρίζονται πλέον μέσω του Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία 2021-2027», μετά από 127επιπλέον εγκρίσεις επιχειρηματικών σχεδίων

 Δύο νέες αποφάσεις τού Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γ. Αμανατίδη, σηματοδοτούν ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα στη

Εκδηλώσεις “ΠΡΕΣΠΕΣ 2026”

ΠΡΕΣΠΕΣ 2026 ΤΡΙΤΗ 25-08-26. Παρουσίαση ποιητικής συλλογής του καταξιωμένου συμπολίτη μας καθηγητήκαι τέως Βουλευτή Θ.ΓΕΡΜΑΝΙΔΗ, μουσείο