Πανέτοιμη η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς για τις Ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή 9 Ιουνίου

Στην εκλογική διαδικασία αναφέρθηκαν στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος και η διευθύντρια Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών της Π.Ε Καστοριάς Λίτσα Πουρσανίδου.

Οι κάλπες θα ανοίξουν  στις 7 π.μ της Κυριακής και θα κλείσουν στις 7μ.μ.

Οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της Π.Ε.Καστοριάς ανέρχονται σε  61.500.

Ο αριθμός των εκλογικών τμημάτων έχει μειωθεί στα 125, ενώ το 2023,  στις βουλευτικές εκλογές λειτούργησαν 155 εκλογικά τμήματα και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές 138.

Σήμερα, ολοκληρώνεται η διαδικασία συγκέντρωσης και οργάνωσης του εκλογικού υλικού το οποίο θα διανεμηθεί στους τρεις Δήμους του Νομού.

“Ως Π.Ε, έχουμε την εμπειρία και και δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα την ημέρα των Ευρωεκλογών”, τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος.

Η  διευθύντρια Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών της Π.Ε Καστοριάς Λίτσα Πουρσανίδου που πήρε στην συνέχεια τον λόγο, ευχαρίστησε το προσωπικό της Π.Ε το οποίο από την ημέρα  προκήρυξης  των Ευρωεκλογών εργάζεται πυρετωδώς και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην επιστολική ψήφο, μια διαδικασία η οποία εφαρμόζεται για πρώτη φορά.

Είπε ότι όσοι έχουν επιλέξει τον συγκεκριμένο τρόπο, μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου 8 Ιουνίου θα δέχονται μηνύματα είτε στο e-mail τους είτε στο κινητό τους.

“Στα μηνύματα αυτά θα φαίνεται ότι ο φάκελος με την ψήφο τους υπάρχει στο υπουργείο Εσωτερικών.

Σε περίπτωση που κάποιοι δεν λάβουν sms ή  e-mail, θα μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μετά τις 11:00 το πρωί της Κυριακής 9 Ιουνίου, στα εκλογικά τους τμήματα”, σημείωσε.

Από τα ξημερώματα της Κυριακής στην Π.Ε Καστοριάς θα υπάρχει ανθρώπινο δυναμικό για  την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Εάν προκύψει κάποιο θέμα με τους εκλογικούς καταλόγους οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλ: 2467350311 και 2467350288.

fonikastorias.gr Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η Σύνδεση του κτιρίου της Π.Ε. Καστοριάς με το Δίκτυο Διανομής Φυσικού Αερίου

Επόμενο Άρθρο

Κεντρική πολιτική εκδήλωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Καστοριάς (φωτογραφίες)

Τελευταία από Τοπικά Νέα

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές της Π.Ε. Καστοριάς: NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση για αύριο Πέμπτη 13/04/24

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για αύριο Πέμπτη 13/04/24, λόγω δείκτη επικινδυνότητας (3), απαγορεύεται η διέλευση, παραμονής και κυκλοφορίας