Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2 Απριλίου 2021 | 2ο Δημ. Σχολείο Καστοριάς – Ιφιγένεια Διδασκάλου

/
Αγαπημένοι μας μαθητές
Σαν σήμερα 2 απριλίου άλλες χρονιές γιορτάζαμε στο σχολείο την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου!
Τώρα αναρτώ το μήνυμα της σημερινής ημέρας και σας προτρέπω να μην αμελήσετε το λογοτεχνικό σας διάβασμα, σαν διάλειμμα από την τηλεκπαίδευση και προσφορά ευχαρίστησης στον εαυτό σας και γνώσης και έδαφος για στόχους και για όνειρα!
Η Διευθύντρια του Σχολείου σας
Δώρα Τελλίδου
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΤΗΤΑ
“Η μουσική των λέξεων”
Όταν διαβάζουμε, το μυαλό μας βγάζει φτερά.
Όταν γράφουμε, τα δάχτυλά μας τραγουδούν.
Οι λέξεις είναι ήχοι από τύμπανα και φλάουτα στη σελίδα, καλλίφωνα πουλιά που πετούν ψηλά, ελέφαντες που σαλπίζουν, ποτάμια που κυλούν, καταρράκτες που ξεχύνονται, πεταλούδες που στροβιλίζονται ψηλά στον αέρα!
Οι λέξεις μας καλούν να χορέψουμε – ρυθμούς, στίχους, χτυποκάρδια, παλιές ιστορίες και νέες, φανταστικές και αληθινές. Είτε είσαι στο σπίτι ασφαλής ή τρέχεις να περάσεις τα σύνορα για μια άλλη χώρα και μια ξένη γλώσσα, οι ιστορίες και τα ποιήματα σου ανήκουν.
Όταν μοιραζόμαστε λέξεις, οι φωνές μας γίνονται η μουσική του μέλλοντος, ειρήνη, χαρά και φιλία, μια μελωδία ελπίδας.
(Margarita Engle (Η.Π.Α.) Απόδοση: Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου
2 Απριλίου σήμερα, η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ) καθιέρωσε να γιορτάζεται στην μνήμη του Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν το Παιδικό Βιβλίο. Κάθε χρόνο, από το 1966, διαφορετική χώρα ετοιμάζει ένα μήνυμα και αφίσα για την αξία του βιβλίου και της ανάγνωσης, την αξία της λογοτεχνίας στην ζωή των παιδιών.
Φέτος, το μήνυμα προέρχεται από τις ΗΠΑ και γράφτηκε από την Αμερικανίδα ποιήτρια Margarita Engle και η αφίσα φιλοτεχνήθηκε από τον Roger Mello.
Στην Ελλάδα το μήνυμα μεταφράστηκε στα ελληνικά, με την ευθύνη του τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, ενώ η αφίσα με το μήνυμα τυπώθηκε στα ελληνικά από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.
Προηγούμενο Άρθρο

Το «Ετήσιο καθιερωμένο ανοιξιάτικο μπαζάρ» της Φιλοπτώχου Καστοριάς

Επόμενο Άρθρο

Μητσοτάκης: Κατά την εκτίμησή μου η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα

Τελευταία από Διεθνή