Έφυγε χθές από τη ζωή, σε ηλικία 86 ετών, ο πρώην βουλευτής Καστοριάς και τεως υπουργός, Κωνσταντίνος Σημαιοφορίδης.
Ο Κώστας Σημαιοφορίδης γεννήθηκε το 1931 στην Πεντάβρυσο Καστοριάς, σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και επί πολλά έτη υπηρέτησε σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Διετέλεσε Δήμαρχος Καστοριάς από τον Οκτώβριο του 1978 έως τον Οκτώβριο του 1981, όταν και εκλέχτηκε βουλευτής για πρώτη φορά.με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.
Υπήρξε πολιτικός με μακρά κοινοβουλευτική θητεία, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ ., ενώ στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη διετέλεσε υπουργός πάρα τω πρωθυπουργό.
Ως γνωστόν, δώρισε πρίν από ένα μήνα στον Δήμο Καστοριάς όλη την προσωπική συλλογή βιβλίων του, που ανέρχεται σε 20.000 τόμους.
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 4 το απόγευμα, από τον Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς.
