Πέθανε ο κιθαρίστας Θόδωρος Παπαντίνας, μια μοναδική περσόνα του ελληνικού ροκ

/

Υπήρξε συνεργάτης του Διονύση Σαββόπουλου, του Νίκου Παπάζογλου, του Παύλου Σιδηρόπουλου κ.ά.

Την π. Κυριακή, πέθανε σε νοσοκομείο της Αθήνας ο συμπατριώτης μας κιθαρίστας Θεόδωρος (Terry) Παπαντίνας, ένα θρύλος της μουσικής, αφήνοντας το δικό του στίγμα, στα μουσικά δρώμενα της πατρίδας μας.

1017605_a_LIFO_Papadinas_1Για τον εκλιπόντα, το LIFO, αναφέρει μεταξύ των άλλων, τα εξής:

«Όσοι ήξεραν τον Θόδωρο Παπαντίνα από κοντά ή λιγότερο κοντά, ένα θα πουν: Δεν υπήρχε άλλος με το χάρισμά του. Με τη δική του σωστά εννοούμενη «τρέλα», με τη δική του αύρα.   Φοβερός κιθαρίστας με δικό του στακάτο παίξιμο, καλός τραγουδοποιός και κυρίως μια ξεχωριστή προσωπικότητα, με εντελώς ιδιοσυγκρασιακή παρουσία πάνω ή κάτω από τη σκηνή, ο Θόδωρος Παπαντίνας ευτύχησε εν ζωή να γνωρίσει πολλά, όπως και να δει τον εαυτό του να γίνεται μοναδική ταινία στο καλύτερο μουσικό ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε ποτέ στη χώρα – στο φιλμ του Δηήτρη Αθυρίδη «T4Trouble and the Self Admiration Society, The life and music of TERRY PAPADINAS» (2009).

Γεννημένος στην Καστοριά το ’51, ο Παπαντίνας θα μεγαλώσει στη Νέα Υόρκη, όπου βρέθηκε με την οικογένειά του, για να επιστρέψει στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη το 1967, φέρνοντας από την Αμέρικα τον λεγόμενο «ροκ τρόπο ζωής» και κυρίως ένα δικό του κιθαριστικό παίξιμο, που τον έκανε αμέσως φίρμα».

Από τη μεριά του το MATRIX24, αναφέρει για τον Θόδωρο Παπαντίνα:

«Ο Θοδωρής είχε παίξει κιθάρα μαζί με τον Νίκο Παπάζογλου στους Μακεδονομάχους, καθώς επίσης και με τον Παύλο Σιδηρόπουλο στην Εταιρεία Καλλιτεχνών. Ηχογράφησε για μερικούς από τους σπουδαιότερους έλληνες συνθέτες και κυκλοφόρησε δύο προσωπικούς δίσκους, υπογράφοντας ως στιχουργός και συνθέτης με τα συγκροτήματα Bicycle και Τ4 Trouble.

Ταλαντούχος και γοητευτικός, έγινε ίνδαλμα και φορέας της ροκ υποκουλτούρας όπου συχνά ενυπάρχουν η αντίδραση και η αυτοκαταστροφή. Το 2009 είχε κυκλοφορήσει τον δίσκο «T4Trouble And The Self Admiration Society».

Προηγούμενο Άρθρο

Θεσσαλονίκη: Άρπαξε τις γούνες κι έγινε καπνός… | SalonicaNews

Επόμενο Άρθρο

Αύριο Τρίτη η κηδεία του Θεόδωρου Παπαντίνα στην Αθήνα

Τελευταία από Ελλάδα