“Πάσχα στο Βυζάντιο” – Ένα αφιέρωμα του Δήμου Καστοριάς από τη Βυζαντινή Καστοριά

//

Τα πασχαλινά έθιμα, που διαμορφώθηκαν στη βυζαντινή περίοδο της ιστορίας μας, με επιρροές και κατάλοιπα από τα αρχαιοελληνικά έθιμα, είναι αξιοσημείωτο ότι ο βασικός τους κορμός παραμένει αναλλοίωτος μέχρι τις μέρες μας.

Η Ανάσταση του Χριστού ήταν η μεγαλύτερη γιορτή στο Βυζάντιο. Εορταζόταν επί μία εβδομάδα συνεχώς και περιελάμβανε και ειδικές μεγαλειώδεις τελετές στην Κωνσταντινούπολη από τους αυτοκράτορες.

Στο πλαίσιο αυτό, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η Αντιδημαρχία Τουρισμού του Δήμου Καστοριάς, πραγματοποιούν ένα αφιέρωμα από τη Βυζαντινή Καστοριά, σε ένα συνοπτικό βίντεο με τίτλο “Πάσχα στο Βυζάντιο”, όπου παρουσιάζονται όλες οι σημαντικές στιγμές με τα ήθη και έθιμα της περιόδου.

To link της μετάδοσης: “Πάσχα στο Βυζάντιο”. Ένα αφιέρωμα του Δήμου Καστοριάς από τη Βυζαντινή Καστοριά. – YouTube

Αφήγηση-Παρουσίαση: Αλέξανδρος Μακρίδης

Συμμετέχουν: Θεατρική Ομάδα “Σπασμένο Ρόδι” και τα μέλη του Συλλόγου Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς “Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης”: Γεώργιος Αποστολίδης, Ιωάννης Τσακλίδης, Θεόδωρος Τράιτσες, Χρήστος Γερονίκος, Νίκος Καρπόζηλος.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συμμετέχοντες και τους συντελεστές της παραγωγής, καθώς επίσης στον Πολιτιστικό Σύλλογο “Αθανάσιος Χριστόπουλος” και Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς για τη σημαντική συμβολή τους στην πραγματοποίηση της παραγωγής.

Δήμος Καστοριάς

Προηγούμενο Άρθρο

ΣΚΕΠΤΟΓΡΑΜΜΑ – Πάσχα 2021 στη Μελβούρνη, με γλυκιά γεύση Παπαδιαμάντη (του Θωμά Γ. Ηλιόπουλου)

Επόμενο Άρθρο

Εξιχνιάσθηκε άμεσα η ανθρωποκτονία 53χρονου ημεδαπού, που διαπράχθηκε την 29-04-2021 στην Κοζάνη

Τελευταία από Εκδηλώσεις

Το Τμήμα Εργοθεραπείας της Σχολής Επιστημών Υγείας Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας συμμετέχει στην παγκόσμια δράση ευαισθητοποίησης για την τυφλοκώφωση

Το Τμήμα Εργοθεραπείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει στην παγκόσμια δράση ευαισθητοποίησης

Επιστημονική Διαδικτυακή Ημερίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου και Εκστρατεία Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για τον Ιό των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων H.P.V.

Μετά από πρόσκληση προς τον Σύλλογο μας να συμμετάσχει στην Επιστημονική Διαδικτυακή Ημερίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας