Πάνος Κεπαπτσόγλου: «Θέλουμε να κάνουμε τον Δήμο Άργους Ορεστικού πρωταγωνιστή στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας» (φωτο)

κατηγορία : Εκδηλώσεις/Τοπικά Νέα από

Σε απολογισμό της τελευταίας πενταετίας και παρουσίαση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού του «Προτεραιότητα στον πολίτη», προέβη χθες ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού Πάνος Κεπαπτσόγλου ο οποίος διεκδικεί εκ νέου το αξίωμα του Δημάρχου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο πολιτιστικό κέντρο Άργους Ορεστικού. Το «παρών» μεταξύ άλλων έδωσαν ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Βασίλης Μιχελάκης και Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Π.Ε Καστοριάς.

«Προσπαθήσαμε να αποτυπώσουμε το έργο μιας πενταετίας. Μιας πενταετίας με ατελείωτες ώρες δουλειάς και χιλιάδων χιλιομέτρων προς τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Συνεπώς, αυτό που θα παρουσιάσουμε δεν είναι παρά υλοποίηση της έμπνευσης και του μόχθου όλων μας με γνώμονα πάντα την ανιδιοτέλεια, τη διαφάνεια και την κοινωνική προκοπή», τόνισε ο κ. Κεπαπτσόγλου και παρουσίασε στη συνέχεια αναλυτικά έργα και δράσεις που έγιναν στους τομείς: θεσμικά, οικονομίας, πολιτισμού, κοινωνικής αλληλεγγύης, τουρισμού, καθαριότητας, ανακύκλωσης, παιδείας, αθλητισμού και καθημερινότητας των πολιτών.

Ανέφερε ότι τα έργα τα οποία έχουν ενταχθεί είναι προϋπολογισμού 29.707.310 ευρώ ενώ τα υπό ένταξη έργα είναι προϋπολογισμού 24.850.801 ευρώ.

«Όλα μαζί αγγίζουν τα 55.000.000 ευρώ. Περίπου 55.000.000 ευρώ έργα από έναν Δήμο μόλις 12.000 κατοίκων, από έναν Δήμο πολύ μικρό, που μέχρι προχθές δεν τον ήξερε κανείς απομακρυσμένο στην ακριτική Καστοριά», επισήμανε και σημείωσε ότι ο Δήμος Άργους Ορεστικού δεν έχει οφειλές σε εργολάβους, προμηθευτές κλπ.

Μίλησε στη συνέχεια για τα έργα τα οποία έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν δίνοντας έμφαση στην κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου το οποίο έχει ήδη πάρει την έγκριση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Όπως είπε θα κατασκευαστεί βάσει των σύγχρονων και προβλεπόμενων προδιαγραφών και θα διαθέτει όλο τον απαραίτητο αθλητικό και τεχνικό εξοπλισμό.

Η κατασκευή του θα γίνει με χρηματοδότηση ύψους 744.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» και 1.400.000 ευρώ από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

«Αυτά θελήσαμε να σας καταθέσουμε με πάρα πολλή υπερηφάνεια. Με υπερηφάνεια που πηγάζει απ’ όλη αυτή την αγωνία και τις ώρες δουλειάς χωρίς κανένα προσωπικό όφελος αλλά με πλήρη ανιδιοτέλεια και αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε. Έτσι, «Η προτεραιότητα στον πολίτη» επιμένει στο όραμα. Επιμένουμε στο όραμα γιατί βλέπουμε την ανταπόκριση από εσάς.

Ανανεώνεται, μένουν οι παλιοί με τη φοβερή εμπειρία τους πλέον, αλλά έρχονται και οι νέοι με νέα αύρα, με διάθεση για δουλειά για να συνθέσουμε τη νέα ομάδα της «Προτεραιότητας στον Πολίτη» και περιμένουμε από εσάς να συνηγορήσετε σε αυτό ώστε να είναι και η νέα δημοτική αρχή με την οποία θα εξακολουθήσει να πηγαίνει ο Δήμος μπροστά.

Θέλουμε να κάνουμε τον Δήμο πρωταγωνιστή στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Ήρθε ο καιρός για να πάμε αυτόν τον Δήμο ακόμα πιο μπροστά και να έχουμε έναν Δήμο πρότυπο», υπογράμμισε και παρουσίασε αμέσως μετά τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους οι οποίοι είναι:

Δημοτική Ενότητα Άργους Ορεστικού: Αζέμη Μάχη, Αντωνιάδης Παύλος, Βακόπουλος Παναγιώτης, Βασιλειάδης Βαγγέλης, Ευαγγελίδης Δημήτρης, Ζέζος Τιμολέων, Ζορμπίδου – Κύρου Μαρία, Καραμανίδου Δήμητρα, Καράτζιος Αλέξανδρος, Κοσμίδου Χρύσα, Λιόκος Χρήστος, Μαντζάρη Μαρία, Μαυραντζάς Δημήτρης, Μουσουλή Αλεξάνδρα, Μουτζίκη Στέλλα, Μπάκα Χριστίνα, Μπελονάκη Αφροδίτη, Μπουμπάρη Μαριλένα, Μπουτσιάδης Δημήτρης, Μπουτσιάδης Σωτήρης, Ξανθόπουλος Τάσος, Παπαδόπουλος Βαγγέλης, Παπαϊωάννου Μαρία, Σπυροπούλου Αφροδίτη (Βίκυ), Σταυροπούλου Ντίνα, Τατσίδης Φώτης, Τοτονίδου Σάσα, Φιλιάδης Στέργιος, Χαρισίου Κώστας, Χατζηκυριακίδης Νίκος.

Δημοτική Ενότητα Ίωνος Δραγούμη: Αναγνωστόπουλος Χρυσόστομος, Γεωργιάδης Λεωνίδας, Εμμανουήλ Χρήστος, Ιωαννίδης Δημήτρης, Κανδύλης Κωνσταντίνος, Καραδήμου Ευανθία (Θάλεια), Μπλιάγκα Πηνελόπη (Πόλυ), Νατσούλη Αγνή, Τζήκα Βάϊα, Τρυφόπουλος Μάκης, Τσιόλας Τριαντάφυλλος.

fonikastorias.gr Σ.Ι. – Ε.Ψ.