Πάνος Κεπαπτσόγλου: «Απόλυτα ασφαλές το νερό σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Άργους Ορεστικού»

κατηγορία : Τοπικά Νέα από

 

«Το νερό σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Άργους Ορεστικού είναι απόλυτα ασφαλές», δήλωσε ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού Πάνος Κεπαπτσόγλου κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα και πρόσθεσε ότι αν υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα, θα είχαν ενημερωθεί άμεσα οι πολίτες.

Με αφορμή τη μόλυνση που παρατηρήθηκε τελευταία σε πηγή της πόλης της Καστοριάς ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού ανέφερε: «Σαφώς και σε όλους μας θα άρεζε όχι μόνο στον Δήμο Άργους Ορεστικού, αλλά και στη Δ.Ε.Υ.Α.Κ, να μην έχουμε τέτοια προβλήματα. Δυστυχώς όμως, μετά και τα γεγονότα του περσινού καλοκαιριού, διαπιστώνουμε ότι έχουμε ένα πρόβλημα υπαρκτό, ένα πρόβλημα μπροστά μας το οποίο απ’ ότι διαφαίνεται τουλάχιστον και επιστημονικά αποδεικνυόμενο ότι θα το έχουμε για αρκετά χρόνια μπροστά μας. Άρα λοιπόν το να κάνουμε υποθέσεις ότι δεν υπάρχει μόλυνση ή ότι η μόλυνση ήταν απλά σημειακή και για ελάχιστο χρονικό διάστημα, νομίζω ότι δεν ευσταθούν τέτοιες απόψεις. Άρα το θέμα είναι τι κάνουμε από ‘δω και πέρα».

Σημείωσε ακόμη ότι ο Δήμος έχει φροντίσει να προμηθευτεί τον κατάλληλο εξοπλισμό για τα αντλιοστάσια λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μπορώ να πω χωρίς υπερβολή και χωρίς να περιαυτολογώ, ότι είμαστε ένα βήμα πιο μπροστά από όλους τους υπόλοιπους. Και αυτό το αποδεικνύουμε, γιατί στην πρόσφατη πρόσκληση του προγράμματος «Φιλόδημος», ένα από τα εννιά έργα που έχουμε υποβάλει είναι και η προμήθεια φίλτρων ενεργού άνθρακα με όλα τον συνοδευτικό εξοπλισμό για όλα τα αντλιοστάσια που πιθανόν μπορεί να προσβληθούν κατά την εκτίμησή μας, στο μέλλον. Είναι ένα πρόγραμμα 100% χρηματοδοτούμενο.

Άρα λοιπόν, σκεφτόμαστε και την επόμενη μέρα γιατί δυστυχώς εδώ ζούμε ένα υπαρκτό πρόβλημα, δεν θέλουμε να φτάσουμε να ζούμε κατασταλτικά. Πάντα λειτουργούμε προληπτικά».

Στη συνέντευξή του ανακοίνωσε τέλος ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για τη μόλυνση του νερού.

«Έχουμε ξεκινήσει μια έρευνα γιατί δεν είναι ένα απλό γραφειοκρατικό θέμα, όπως πάρα πολλοί διοικητικοί παράγοντες αυτού του τόπου θεωρούν και έχουν μάθει μόνον να στέλνουν έγγραφα κοινοποιώντας τα στον Εισαγγελέα για να καλύψουν διοικητικά τον εαυτό τους, με το σκεπτικό ότι πάντα φταίνε οι άλλοι και αυτοί δεν φταίνε ποτέ.

Εμείς δεν μπαίνουμε σε αυτή τη λογική. Εμείς βλέπουμε το πρόβλημα μπροστά και προσπαθούμε να το λύσουμε. Για να λύσεις το πρόβλημα πρέπει να βρεις την αιτία του. Σε αυτόν τον δρόμο είμαστε και θεωρώ ότι σε ένα όχι πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα θα βρούμε τελικά από πιο σημείο μολύνθηκε και η τελευταία πηγή του Αρμενοχωρίου η οποία δεν είναι άσχετη με την πηγή Μπέης – Μπουνάρ. Έχουν έναν κοινό κλάδο και αυτό δυστυχώς κάποιοι υπηρεσιακοί ούτε τον γνωρίζουν, αλλά και ούτε θέλησαν να τον γνωρίσουν για να λύσουν το πρόβλημα, αλλά αρκέστηκαν στο να στέλνουν έγγραφα μόνο απειλώντας.

Εμείς έχουμε αποδείξει ότι δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε και έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε. Σε αυτή την κατεύθυνση βρισκόμαστε, εκεί θα κινηθούμε και πιστεύω πως θα υπάρχει ουσιαστικό αποτέλεσμα για να δούμε τελικά ποιος ευθυνόταν για την όλη διαδικασία, ποιος προκάλεσε τη μόλυνση πώς θα μπορέσει να γίνει απορρύπανση, αν μπορεί να γίνει και πώς αυτό το πρόβλημα το οποίο θα το έχουμε για πολλά χρόνια ακόμη μπροστά μας, θα μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε», σημείωσε.

Σ.Ι – Ε.Ψ.