Ο Χαρ. Καραταγλίδης για δύο σημαντικές δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΠΑνΕΚ – ΕΣΠΑ 2014 – 2020

κατηγορία : Οικονομία/Τοπικά Νέα από

«Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων» και «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο – Εστίαση – Εκπαίδευση», είναι δυο δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΠΑνΕΚ – ΕΣΠΑ 2014 – 2020, οι οποίες πρόκειται να ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες μέρες.

Η παρουσίαση των δράσεων, θα γίνει κατά τη διάρκεια ενημερωτικής ημερίδας η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, στο αμφιθέατρο της Π.Ε Καστοριάς. Τη διοργανώνουν η ΚΕΠΑ – ΑΝΕΜ και το Επιμελητήριο Καστοριάς.

Με αφορμή την εκδήλωση, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καστοριάς Χαράλαμπος Καραταγλίδης, παραχώρησε σήμερα συνέντευξη τύπου.

Όπως ανέφερε ο κ. Καραταγλίδης, η δράση : «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας για Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις», έχει ως στόχο την ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, προκειμένου να αναβαθμίσουν και να βελτιώσου την ανταγωνιστική τους θέση στην εσωτερική και εξωτερική αγορά, επενδύοντας στον εκσυγχρονισμό του παραγωγικού τους εξοπλισμού και στην πιστοποίηση των προϊόντων τους.

Η δράση «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο – Εστίαση – Εκπαίδευση», στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων οι οποίες δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο, την παροχή υπηρεσιών εστίασης, ιδιωτικής εκπαίδευσης, κοινωνικής μέριμνας προκειμένου να αναβαθμίσουν το επίπεδο επιχειρησιακής οργάνωσης και λειτουργίας τους.

«Προσκαλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους, επιχειρηματίες και μη, να παρακολουθήσουν την ημερίδα.

Για την «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας», τα επενδυτικά σχέδια θα είναι από 20.000 έως 200.000 ευρώ και για την Επιχειρηματικότητα ξεκινούν από 10.000 ευρώ.

Αντιλαμβάνεστε δηλαδή ότι μία μικρή επιχείρηση, μπορεί να καταθέσει ένα μικρό πλάνο για τις ανάγκες τις οποίες έχει.

Άρα, τα προγράμματα αυτά νομίζω ότι είναι πάρα πολύ ωφέλιμα», σημείωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καστοριάς.

Ε.Ψ.