/

Ο φωτογράφος Χάρης Κακαρούχας στην φωτογραφική Λέσχη Καστοριάς

Η Φωτογραφική Λέσχη Καστοριάς και η Serotonin cultural events management, παρουσιάζουν τον Χάρη Κακαρούχα ( Haris Kakarouhas ) και το νέο του φωτογραφικό βιβλίο “Natural Presence”.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου στις 20:30μμ στην αίθουσα πολιτιστικού συλλόγου “Αθανάσιος Χριστόπουλος” (Πλατεία Ομονοίας).

Στο βιβλίο του “Natural Presence” ο Χάρης Κακαρούχας μας μυεί σ’ ένα ταξίδι αυτογνωσίας πέρα από τις κατασκευασμένες ταυτότητες της εποχής.

Το βιβλίο είναι μια συνολική δουλειά 15 ετών και παρουσιάζει την εσωτερική ουσία των ανθρώπων χωρίς να στέκεται στην εξωτερική τους ταυτότητα.

Ο Χάρης Κακαρούχας έγινε γνωστός με το βιβλίο «Suspended Time: A Cuban Portrait» (Apeiron Publications, 2003), για το οποίο βραβεύτηκε με το βραβείο Ευρωπαίων εκδοτών (European Publishers Award for photography, 2003) και το βραβείο «Μήλος» για το καλλιτεχνικό βιβλίο της χρονιάς στην Ελλάδα (2004).

Απόρροια της προσωπικής του αναζήτησης για την ανθρώπινη αλήθεια, το βιβλίο «Natural Presence» συνδέει τα πρόσωπα με τη φύση και τη φύση με τα πρόσωπα σε μια σχέση ουσιαστικής συνύπαρξης.

Σ’ αυτή τη φωτογραφική διαδρομή, η ησυχία και το μυστήριο των προσώπων αντικατοπτρίζουν μια «κατάσταση ύπαρξης», όπως επισημαίνει ο ίδιος, όπου σώμα και συναίσθημα συνδέονται πέρα από κάθε φιλοσοφική ιδέα ή εννοιολογική σύλληψη, ενώ το ανθρώπινο βλέμμα εκφράζει τη συνειδητοποιημένη εσωτερικότητα.

«Όσο πιο βαθιά πηγαίνουμε μέσα μας, τόσο έχουμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με τον άλλο», λέει ο Χάρης Κακαρούχας στη συνομιλία του με τον κριτικό, συγγραφέα και επιμελητή του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Ηρακλή Παπαϊωάννου, η οποία δημοσιεύεται στο βιβλίο «Natural Presence».

Το βιβλίο εκδίδει η Luminous Eye, ένας νέος σύγχρονος χώρος φτιαγμένος για τις τέχνες με άξονα τη φωτογραφία. 

kastoriaphotoclub.blogspot.com

Προηγούμενο Άρθρο

Στα σχέδια της κυβέρνησης βρίσκεται η δημιουργία 20 νέων κέντρων φιλοξενίας προσφύγων - Σε ποιες περιοχές θα δημιουργηθούν

Επόμενο Άρθρο

Ο Σύλλογος Υποτροφιών Καστοριάς έκοψε την Βασιλόπιτά του (φωτογραφίες)