//

Ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» έκοψε την πίτα του και παρουσίασε το Δημιουργικό της 44ης ΔΕΓΚ (φωτο)

Σήμερα το μεσημέρι, με την παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτη Καστοριάς κ. Σεραφείμ, που ευλόγησε την πίτα, άλλων επισήμων, εκπροσώπων φορέων και γουνοποιών, ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας», έκοψε, στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτ. Μακεδονίας την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτά του και παρουσίασε το Δημιουργικό της 44ης Διεθνούς Εκθέσεως Γούνας Καστοριάς.

Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γιάννης Κορεντσίδης, τόνισε μεταξύ των άλλων, τα εξής: «Το 2018 ήταν μια δύσκολη χρονιά για τον κλάδο της γούνας, για την περιοχή μας γενικότερα. Τα ίδια συνεχίζουμε να βιώνουμε και τους πρώτους μήνες του 2019. Δύσκολες χρονιές για τον κλάδο της γούνας, παρόλα αυτά με επιμονή, με προσπάθεια, με ιδιαίτερο ζήλο οι γουνοποιοί της Καστοριάς αντιστεκόμαστε σ΄αυτή την κρίση και νομίζω ότι με ενότητα, με σύμπνοια, με υπομονή και επιμονή, θα προσπαθήσουμε να προσπεράσουμε όλα αυτά τα προβλήματα που έχουμε.

Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή η φετινή εκδήλωση της κοπής βασιλόπιτας γιατί είναι και η τελευταία χρονιά της θητείας αυτού του  Διοικητικού Συμβουλίου. Ένα Δ.Σ το οποίο πριν από τριάμισι χρόνια αναλάβαμε τις τύχες του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς με αρκετά προβλήματα θα έλεγα, μία ομάδα ανθρώπων με ανιδιοτελείς σκοπούς χωρίς να έχουμε τίποτε άλλο στο μυαλό μας παρά μόνο την αγάπη μας για το επάγγελμα, για τον κλάδο αλλά και για την περιοχή μας. Θεωρώ και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό, ότι φέραμε εις πέρας αρκετά προβλήματα που αντιμετωπίζαμε   αλλά και αρκετά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο Σύνδεσμος».

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Απόστολος Τσούκας ο οποίος παρουσίασε το δημιουργικό της 44ης Διεθνούς Εκθέσεως Γούνας Καστοριάς υπογραμμίζοντας:

«Η έκθεση γίνεται στον τόπο παραγωγής. Η έκθεση γίνεται στο μέρος το οποίο γεννήθηκε. Η γούνα γεννήθηκε στην Καστοριά και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαθεί από εδώ.

Έχουμε ως σήμα το βελάκι της GOOGLE  γιατί θέλουμε να τονίσουμε τον τόπο ο οποίος είναι η Καστοριά στον οποίο εμείς δίνουμε μεγάλη βαρύτητα.

Τα χρώματα που επιλέξαμε είναι το χρυσό και το μαύρο γιατί νομίζουμε ότι δίνουν στη γούνα την υπεραξία και το κύρος που της αρμόζουν».

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτ. Αδαμόπουλος, ο Δήμαρχος Νεστορίου Πασχ. Γκέτσιος, ο Αντιδήμαρχος Καστοριάς Λεων. Παπαδημητρίου και ο Αντιδήμαρχος Άργους Ορεστικού Αλ. Καράτζιος.

Το  φλουρί έτυχε η δ. Κέλυ – Έλεν  Τζιαφέτα – Παπαδοπούλου

Σ.Ι. – Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Βρέθηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη λίμνη

Επόμενο Άρθρο

ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου σε Α' & Β' κατηγορία (βαθμολογίες)

Τελευταία από Γούνα