Ο Σύλ. Φίλων Περιβάλλοντος Καστοριάς γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (πλούσιο φωτορεπορτάζ)

κατηγορία : Εκδηλώσεις/Τοπικά Νέα από

Μιά πολύ όμορφη εκδήλωση εξελίσσεται στον χώρο του Προφήτη Ηλία στο Τσαρδάκι, από τον δραστήριο Σύλλογο Φίλων Περιβάλλοντος Καστοριάς, ο οποίος γιορτάζει σήμερα, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Η εκδήλωση, η οποία περιλαμβάνει πλήθος δραστηριοτήτων, ξεκίνησε στις 10.30 το πρωΐ, με την παρουσία επισήμων και την συμμετοχή μαθητών από Δημοτικά Σχολεία της Καστοριάς με τους δασκάλους τους (2ο, 3ο, 6ο, 7ο και το Ειδικό Σχολείο) αλλά και την Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν, ο Πρόεδρος των Φ.Π. Σπύρος Μυλωνάς και οι επίσημοι προσκεκλημένοι.

Ακολούθησαν απονομές τιμητικών πλακετών και συγκεκριμένα, στην Βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου και στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Βασ. Μιχελάκη, για τις προσπάθειές τους στην νομιμοποίηση των κτιρίων στο βουνό της Καστοριάς αλλά και στον εκπρόσωπο του ΤΑΡ στην περιοχή μας Μιχ. Γκοσλιόπουλο για την δωρεά υλικοτεχνικού υλικού προς το Σύλλογο (εκτίθεται στον χώρο). Στη συνέχεια, η Διοίκηση του Συλλόγου βράβευσε, δια χειρός παιδιών, πρώην και νύν μέλη του, για την προσφορά τους στον Σύλλογο & το περιβάλλον και συγκεκριμένα, τους: Καίτη Γκαντάνη, Κων/νο Κιρκινέσκα και Ναούμ Κεφαλόπουλο.

Ακολούθησαν ομιλίες για την σημασία του περιβάλλοντος, για το σημαντικό λουλούδι του βουνού της Καστοριάς τον κρίνο, την πυρασφάλεια και την ανακύκλωση, ενώ τα παιδιά συμμετείχαν σε δραστηριότητες όπως ζωγραφική, ανάγνωση παραμυθιών, παιχνίδια υπαίθρου, αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ, επισκεπτόμενα παράλληλα τον περιφραγμένο χώρο με τα ζώα που φιλοξενούνται σ’ αυτόν.

Στο χώρο των εκδηλώσεων επίσης υπάρχουν εργόμετρα με υπεύθυνο προπονητή του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν το απόγευμα, στις 3.00 με την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Ορεστιάς Καστοριάς, στις 6:00 με την εμφάνιση του Μακεδονικού Αθλητικού Συλλόγου Καστοριάς, που θα πραγματοποιήσει ανοικτή προπόνηση, της  ενώ στις 7:30 το παιδικό χορευτικό τμήμα του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «Αρμονία» θα παρουσιάσει χορούς.