Ο Σύλλογος Φίλων Περιβάλλοντος Καστοριάς έκοψε την Βασιλόπιτά του (πλούσιο φωτορεπορτάζ)

/

Σήμερα το πρωΐ, ο Σύλλογος «Φίλοι του Περιβάλλοντος Καστοριάς», έκοψε, την Βασιλόπιτά του, στον φυσικό του χώρο και πάλι, στον Προφήτη Ηλία, στη Λέσχη του, παρουσία, εκπροσώπου της Εκκκλησίας, που ευλόγησε την πίτα, των Βουλευτών του Νομού μας, Ολυμπίας Τελιγιορίδου & Μαρίας Αντωνίου, της εκπροσώπου του Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας & του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Αμαλίας Κούσκουρα, του Δημάρχου Καστοριάς Αν. Αγγελή, των Αντιδημάρχων μας Ματούλας Αντωνίου, Σωκρ. Λιάνου και Παν. Δάγκα, της Αστυνομικού Υποδιευθυντή της Αστ/κής Δ/νσης Καστοριάς Πολυξένης Μπακλέση ως εκπροσώπου του Αστ/κού μας Δ/ντή, εκπροσώπων φορέων και πλήθους κόσμου.

Μετά τις ευλογίες της Εκκλησίας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Χρήστος Κλαζίδης, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ευχαριστώντας τις αρχές του τόπου και τον κόσμο για την παρουσία του και ακολούθησε σύντομη ομιλία, με ευχαριστήριες αναφορές στους μεγάλους δωρητές και ευεργέτες του Συλλόγου (ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις TSAMIS HOTEL που ήταν και ο χορηγός του Ημερολογίου, Μπάμπη Ηλιάδη, Αφούς Γυιόκα και την αείμνηστη Ελλη Βέργου – Δούκη) κάνοντας ιδιαίτερη μνεία, στον μεγάλο ευεργέτη, αείμνηστο συμπατριώτη μας Απόστολο Σκαπέρδα, ενώ αναφέρθηκε και στο ιστορικό της ίδρυσης του Συλλόγου.

Ευχαριστίες όμως πολλές για την πολύπλευρη βοήθειά τους στον Σύλλογο απηύθυνε στην κυβερνητική Βουλευτή μας Ολυμπία Τελιγιορίδου, αλλά και στον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο Καστοριάς.

Σημείο αναφοράς, στους χαιρετισμούς των επισήμων που ακολούθησαν (Μαρίας Αντωνίου, Αμαλίας Κούσκουρα και Αν. Αγγελή), απετέλεσε, η ανακοίνωση της Κυβερνητικής Βουλευτή Καστοριάς Ολυμπίας Τελιγιορίδου, ότι με απόφαση του Υπ. Περιβάλλοντος, παραχωρείται πλέον η χρήση των κτιρίων του βουνού (Λέσχη των Φ.Π. στον Προφήτη Ηλία, κτίριο γραφείων του Συλλόγου στην ίδια περιοχή – δεξαμενή και βέβαια το χρονίζον κτίριο του αναψυκτηρίου στην κορυφή του Αη – Θανάση, στο βουνό), στον Σύλλογο Φίλων του Περιβάλλοντος Καστοριάς.

Υστερα απ’ αυτή την πολύ θετική εξέλιξη, ιδιαίτερα για το κτίριο του αναψυκτηρίου στην κορυφή του Αη – Θανάση, επιβάλλεται πλέον να απομακρυνθούν το συντομότερο δυνατόν, οι κεραίες από την περιοχή.

Τυχερός της Βασιλόπιτας ήταν ο Αντιδήμαρχος Καστοριάς Παν. Δάγκας, ο οποίος έλαβε ως δώρο, μία εικόνα της Παναγίας Σουμελά, προσφορά του κοσμηματοπωλείου Αδαμίδη.

Να σημειώσουμε ότι της εκδήλωσης προηγήθηκε Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία στον Ι. Ναό του Προφήτη Ηλία και τη συμμετοχή της εκκλησιαστικής χορωδίας του Μ/Σ «ΑΡΜΟΝΙΑ» Καστοριάς, ενώ φέτος προσφέρθηκε και πάλι ο καθιερωμένος νοστιμότατος πατσάς, με κρασί και πολλά εδέσματα, τα δε γλυκά, ήταν προσφορά των κυριών του Προοδευτικού Συλλόγου.

 

Προηγούμενο Άρθρο

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας έκοψε τη βασιλόπιτά της (φωτογραφίες)

Επόμενο Άρθρο

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας και οι Ενεργοί Πολίτες Δυτ. Μακεδονίας διοργανώνουν ομιλία με θέμα “Η Υγεία Μας”

Τελευταία από Εκδηλώσεις