Ο Σύλλογος “Φίλοι Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Καστοριάς” έκοψε την βασιλόπιτά του (φωτογραφίες)

/

Την βασιλόπιτα του έκοψε σήμερα ο Σύλλογος “Φίλοι Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Καστοριάς”, στον χώρο του Μουσείου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον αγιασμό που τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Καλλίνικος και ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας.

Ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για  την συνεργασία που έχει μαζί τους.

Στη συνέχεια, απηύθυνε χαιρετισμό ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Χρυσόστομος Παπασταύρος ο οποίος είπε χαρακτηριστικά:

“Θέλω να αφήσω μία παρακαταθήκη.

Προσέξτε το μουσείο σαν  τα μάτια σας. Ο σκοπός αυτού του Μουσείου είναι ένας. Να κρατήσει ζωντανή την ιστορική μνήμη και να την μεταβιβάσει στις επόμενες γενιές, χωρίς να ξύνει πληγές”.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους εκπροσώπους των αρχών.

Ο πρόεδρος του συλλόγου “Φίλοι Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα” Μάρκος Λάτσιος από την πλευρά του, ευχαρίστησε όλους όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τιμήθηκε ο στρατιωτικός Παντελής Μπίμπης γιατί δώρισε στο μουσείο έναν πίνακα – αντίγραφο του ζωγράφου Γεωργίου Ιακωβίδη, στον οποίο εικονίζεται ο πρωτομάρτυρας του Μακεδονικού Αγώνα, Παύλος Μελάς.

Σήμερα ο κ. Μπίμπης επιφύλασσε ακόμα μία έκπληξη. Πρόσφερε στο Μουσείο, έναν  πίνακα με μολύβι στον οποίο εικονίζεται ο εκπαιδευτικός και μακεδονομάχος Αναστάσιος Πηχιών στην οικία του οποίου όπως είναι γνωστό, στεγάζεται σήμερα το μουσείο.

 fonikastorias.gr Ε.Ψ

Προηγούμενο Άρθρο

“Οι λιχουδιές της Όλγας”: Δείτε το σημερινό μενού 19/02

Επόμενο Άρθρο

Βιωματική ημερίδα του Μ/Σ “Αρμονία” Καστοριάς με τίτλο: “Η ενδυμασία στην Καστοριά του χθες” (φωτογραφίες)

Τελευταία από Εκδηλώσεις