Ο Στεφανής «σφραγίζει» τον Έβρο για τις μεταναστευτικές ροές

Μόλις ένα 24ωρο από την ψήφιση της τροπολογίας που τον καθιστά Εθνικό συντονιστή για το προσφυγικό –μεταναστευτικό ζήτημα, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής βρέθηκε το Σάββατο στονΈβρο.

Γράφει ο Μαρίνος Γκασιάμης

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του συναντήθηκε με τους Διοικητές του Δ΄ ΣΣ, των ΧΙΙ και ΧVI Μ/Κ ΜΠ, τους Αστυνομικούς Διευθυντές των Δ.Α. Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας και τον Διοικητή της Λιμενικής Αρχής Αλεξανδρούπολης, από τους οποίους ενημερώθηκε για την πρόοδο υλοποίησης των διαταγών που έχουν εκδοθεί, για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος.

Κινήθηκε οδικώς στα χερσαία σύνορα κατά μήκος του ποταμού Έβρου στις Περιοχές Ευθύνης της 3ης – 7ης – 30ης – 31ης – 50ης Μ/Κ ΤΑΞ και της ΤΔ 21ου Μ/Κ ΣΠ, όπου πραγματοποίησε ελέγχους των κοινών δράσεων Στρατού Ξηράς – Ελληνικής Αστυνομίας, των Σημείων Επιτήρησης, καθώς επίσης και των αποτρεπτικών εμποδίων.

Επισκέφθηκε το νεοσυσταθέν Ενιαίο Κέντρο Ελέγχου – Επιτήρησης Συνόρων (ΕΚΕΕΣ), στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας, όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του και τις δυνατότητες επιτήρησης.

Τέλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) του Έβρου, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με τη Διοικήτρια.

«Ελέγξαμε κάθε χώρο στα 200 χλμ. της συνοριογραμμής και είδαμε τι ακριβώς πρέπει να γίνει. Θέλω να στείλω το μήνυμα πως η κατάσταση αλλάζει», δήλωσε χαρακτηριστικά σε τοπικά ΜΜΕ ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, τις τελευταίες δυο μέρες, οι περιπολίες στον Έβρο αυξήθηκαν κατά 50%.

Πηγή: news.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Εκδρομή στους Αγίους Τόπους με το Fourkiotis Tours

Επόμενο Άρθρο

Άναψε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην πλατεία Μαυροχωρίου (φωτο) - Ευχαριστήριο

Τελευταία από Ελλάδα