Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καστοριάς, Άγγελος Γεωργιάδης στο fonikastorias.gr

Με χαμόγελο και αισιοδοξία οι καταστηματάρχες της Καστοριάς περιμένουν τον κόσμο να βγεί έξω, να διασκεδάσει και να περάσει καλά τώρα που θα φτιάξει ο καιρός

«Μας λείψατε». Τη φράση αυτή άκουγαν από τους πελάτες τους οι ιδιοκτήτες και το προσωπικό των καφέ και των εστιατορίων  της Καστοριάς στις 25 Μαΐου πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των καταστημάτων  υγειονομικού ενδιαφέροντος είχαν κλείσει για περίπου  δυο μήνες σε όλη τη χώρα, λόγω των περιοριστικών μέτρων που είχαν ληφθεί για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

«Οι πελάτες μας, μας έλεγαν ότι τους λείψαμε. Και χαιρόμαστε γι’ αυτό. Κι εμάς μας έλειψαν οι πελάτες μας, η δουλειά μας, η καθημερινότητα μας. Η αλήθεια είναι ότι  ψυχολογικά ανεβήκαμε αυτές τις μέρες λειτουργώντας και πάλι τα καταστήματά μας», σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καστοριάς, Άγγελος  Γεωργιάδης.

Ωστόσο, στα καφέ και στα εστιατόρια της Καστοριάς, η κίνηση την πρώτη εβδομάδα δεν ήταν η αναμενόμενη αφού οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν  δεν επέτρεψαν τους περισσότερους να  βγουν έξω.

«Ο καιρός δεν ήταν καλός. Παράλληλα  έπρεπε να λειτουργούμε με ανοιχτές τζαμαρίες και πόρτες και παράθυρα αφού αυτό επιβάλλουν οι κανονισμοί που ισχύουν λόγω της πανδημίας. Γενικά ο κόσμος πολύ δύσκολα βγήκε έξω εξαιτίας  του καιρού που επικρατούσε», τονίζει ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος όμως εμφανίζεται αισιόδοξος  για τις  επόμενες μέρες. «Εάν βελτιωθεί ο καιρός, πιστεύω ότι θα έχουμε στα καταστήματά μας περισσότερο κόσμο. Ο κόσμος θα βγει γιατί έχει ανάγκη να βρεθεί με φίλους, να διασκεδάσει.  Ανοίγοντας ο καιρός, πιστεύω ότι   «θ’ ανοίξει»  περισσότερο η δουλειά μας», δηλώνει.

Να σημειωθεί, ότι κατά το προηγούμενο διάστημα, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος είχαν προβεί σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας την επίλυση χρόνιων ζητημάτων τα οποία τους αφορούν.

« Έγιναν κινητοποιήσεις, όπως για παράδειγμα αυτή που κάναμε στο θέατρο Ολυμπιακής  Φλόγας με τις άδειες καρέκλες. Παρόμοια κίνηση έγινε και σε άλλες πόλεις. Αλλά και από πλευράς μου συμμετείχα σε πάρα πολλές  τηλεδιασκέψεις ενημερώνοντας τους αρμόδιους για τα ζητήματα που μας απασχολούν. Τους τελευταίους  δύο μήνες, υπήρχε έντονη  δραστηριότητα, αλλά  και έντονος προβληματισμός γιατί  τα έξοδά μας έτρεχαν καθημερινά. Ακόμα και αν μία επιχείρηση είναι κλειστή,  τα έξοδα δεν παύουν  να τρέχουν. Οπότε, συσσωρεύονται.

Κάναμε αρκετές επαφές. Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε περισσότερα πράγματα. Βέβαια κρατούσαμε μικρό καλάθι για να μην απογοητευτούμε. Περιμέναμε περισσότερα πράγματα.

Ζητούσαμε εδώ και πολλά χρόνια μείωση του ΦΠΑ και γίνεται τώρα, με αφορμή  όμως την πανδημία.

Ένα μέτρο το οποίο ξεκίνησε από τη  Δευτέρα 1η Ιουνίου και  θα ισχύσει έως τον Οκτώβριο. Αφορά όμως σε ένα μέρος των προϊόντων που πουλάμε.  Τα αναψυκτικά και τον καφέ. Εμείς τη ζητούσαμε και στο αλκοόλ, γιατί το 24% είναι πολύ επιβαρυντικό για τις επιχειρήσεις μας. Οπότε, δεν μπορούμε να πούμε ότι μείναμε ευχαριστημένοι. Αλλά ο αγώνας συνεχίζεται. Δεν θα σταματήσουμε να πιέζουμε και να  ζητάμε πράγματα που θεωρούμε ότι είναι στο πλαίσιο της λογικής». Υπογραμμίζει.

Ο κ. Γεωργιάδης, απευθύνει και ένα μήνυμα στον κόσμο της Καστοριάς  λέγοντας: «Τους περιμένουμε να έρθουν στα καταστήματά μας. Είμαστε οπλισμένοι με χαμόγελο και αισιοδοξία και περιμένουμε να ξεχυθεί ο κόσμος έξω και να διασκεδάσει, να περάσει καλά τώρα που θα φτιάξει ο καιρός».

Ελένη Ψωμαδάκη

Προηγούμενο Άρθρο

Κανένα θανατηφόρο και σοβαρό τροχαίο ατύχημα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας τον Μάιο – Μηνιαίος απολογισμός

Επόμενο Άρθρο

Μητσοτάκης για πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης: Επιδοτούμε με 100 εκατ. ευρώ και για 18 μήνες την αγορά αυτοκινήτων νέου τύπου

Τελευταία από Τοπικά Νέα