Ο Πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης επισκέφθηκε την Καστοριά (τί είπε στη Συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο)

κατηγορία : Τοπικά Νέα από

Την πεποίθηση ότι η χώρα μας δεν πρόκειται να  βγει από τα μνημόνια πριν από το τέλος του  21ου αιώνα, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης ο οποίος  σήμερα επισκέφθηκε την Καστοριά στο πλαίσιο  της περιοδείας που πραγματοποιεί σε Φλώρινα, Καστοριά και Έβρο.

Το μεσημέρι, ο  πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ παραχώρησε συνέντευξη τύπου  στο Δημαρχείο.

Τον κ. Καρατζαφέρη καλωσόρισε ο πρόεδρος της Ν.Ε. ΛΑ.ΟΣ Καστοριάς-πολιτευτής  Μάκης Κουσουνής.

«Έχουμε φτάσει να έχουμε 90%  αντιμνημονιακό λαό και να έχουμε  90% μνημονιακούς βουλευτές. Αυτό συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Σχήμα  οξύμωρο και αντιφατικό.

Νέα  Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ. ΠΑΣΟΚ, Καμμένος, Λεβέντης, όλοι αυτοί είναι μνημονιακά κόμματα. Πιστεύω λοιπόν ότι οι συμπληγάδες σφίγγουν  όλο και περισσότερο, πιστεύω ότι πολύ δύσκολα πλέον θα υπάρξει μια αναστροφή, οι παραμυθάδες  μας έλεγαν θα τελειώσει το μνημόνιο  σε ένα  -δύο χρόνια, εγώ θα μπορούσα ν στοιχηματίσω-αλλά  δεν θα  ζω για να πάρω το στοίχημα -ότι το μνημόνιο  δεν πρόκειται να φύγει από τη χώρα πριν ολοκληρωθεί όλος ο αιώνας.

Όποιος λέει ότι  θα φύγει σε δύο, σε πέντε, σε δέκα χρόνια, κοροϊδεύει τους άλλους και  κοροϊδεύει  τον εαυτό του.

Μένει πάντα σταθερή παράμετρος των σκέψεων του  Σόϊμπλε και της Λαγκάρντ ότι  είχε πει ο  Όλι Ρεν, ότι η  χώρα μέχρι να  εξοφλήσει το  75%  των δανείων της, θα είναι  υπό επιτροπεία. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να  το κάνει αυτό με  τις παρούσες συνθήκες. Άρα λοιπόν, θα είμαστε υπό επιτροπεία.

Θα είμαστε η μόνη χώρα της Ευρώπης που  δεν θα έχουμε ελεύθερη βούληση. Θα είμαστε υπό κατοχή. Δεν  νομίζω κανείς να πιστεύει ότι όλα αυτά που τις επόμενες  μέρες θα ψηφιστούν, είναι ελληνικά πράγματα. Δεν είναι του  Τσίπρα και κακώς κάποιοι  βρίζουν τον Τσίπρα. Ή κακώς κάποιοι, βρίζανε χθες τον Σαμαρά. Ή κακώς κάποιοι άλλοι  βρίζανε αντιπροχθές, τον  Γιώργο Παπανδρέου. Αυτά είναι τα ανομήματα  της παγκοσμιοποίησης, του  Σόϊμπλε και της παρέας του και απλώς αυτοί κατηγορούνται και  πρέπει να απολογηθούν γιατί θυσίασαν για να παραμείνουν στην καρέκλα  τα συμφέροντα της  χώρας». Τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

KAR2

Στη συνέχεια αιτιολόγησε τους λόγους για τους οποίους επέλεξε την Καστοριά και τις άλλες περιοχές για την πραγματοποίηση της περιοδείας του.

«Κάνω αυτή την περιοδεία με συγκεκριμένους στόχους. Δηλαδή, έρχομαι Καστοριά, Φλώρινα και μετά, πηγαίνω Έβρο. Γιατί το κάνω. Γιατί υπάρχει ένα τεράστιο ανοιχτό θέμα με την Τουρκία του  Ερντογάν και  δημιουργείται εδώ μείζον θέμα με  αυτά τα οποία γίνονται στα σύνορά μας.

Αυτή η ανέλιξη της μεγάλης  Αλβανίας, έχω την αίσθηση ότι  θα φέρει πονοκεφάλους στην περιοχή. Κάποτε λέγαμε ότι  δεν υπάρχει  χειρότερο προϊόν από τον αμετροεπή  κ. Γκουέφσκι. Πολύ φοβούμαι ότι σε λίγο καιρό θα θυμόμαστε με άλλη μνήμη  τον Γκουέφσκι.

Αυτό το οποίο συμβαίνει η μεγάλη Αλβανία, μπορεί να επιφέρει  δεινά ακόμα και  ανάλογα με αυτά που έγιναν πριν από έναν αιώνα εδώ στην περιοχή.

Χρειάζεται λοιπόν κάποιοι από την πολιτεία να συνειδητοποιήσουν τι  γίνεται –δεν είμαι σίγουρος ότι το έχουν συνειδητοποιήσει-διαφορετικά η  χώρα μπορεί να  βρεθεί σε μεγάλες  περιπέτειες». Ανέφερε.

Κατά την εδώ παραμονή του ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ, είχε συναντήσεις με τον μητροπολίτη Καστοριάς  Σεραφείμ και με τον δήμαρχο Καστοριάς Ανέστη Αγγελή.

Ε.Ψ.