Ο Πρωθυπουργός στις εκδηλώσεις των Πρεσπών

/

Ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Αλέξης Τσίπρας θα παραβρεθεί στις εκδηλώσεις των φετινών εκδηλώσεων «Πρέσπεια 2017», όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του οργανισμού των Πρεσπών Γιώργος Λιάνης.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας θα παρακολουθήσει το Σάββατο 26 Αυγούστου, το αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο με τον Μανώλη Μητσιά και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη,  που θα πραγματοποιηθεί  στο νησάκι του Αγίου Αχιλείου.

Σε ότι αφορά στην παρουσία του κ.Πρωθυπουργού στην ακριτική περιοχή και με αφορμή την δήλωση του Βουλευτή Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Αντωνιάδη, ο κ.Λιάνης τόνισε με νόημα  πως «έρχεται στα σύνορα ένας εκλεγμένος ηγέτης και θα τιμηθεί όπως τιμήθηκαν όλοι οι Πρωθυπουργοί της χώρας που παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις, της μεθορίου».

Ο εμπνευστής και καλλιτεχνικός Διευθυντής σήμερα, του Οργανισμού Πρεσπών αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επιτυχία του μακροβιότερου πολιτιστικού φεστιβάλ της περιφέρειας που κλείνει 28 χρόνια ζωής, στο μαγευτικό τοπίο και στο εκκλησάκι του Αγίου Αχιλείου, καθώς και στις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στο φετινό πρόγραμμα, όπως έχουν ανακοινωθεί, πλην της Συναυλίας που ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή 28 Αυγούστου, με το συγκρότημα «Μίκης Θεοδωράκης», τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Πολίνα Βουλγαράκη, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στον χειμώνα όπως επεσήμανε ο κ. Λιάνης.

Τέλος ο κ. Λιάνης αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις της επόμενης χρονιάς που προετοιμάζονται για να γίνουν με αφορμή τα 70 χρόνια από την λήξη του εμφυλίου πολέμου.

Πηγή: ΕΡΤ Κοζάνης

Προηγούμενο Άρθρο

Διαμαρτυρία δεκάδων φορέων για τα εξοντωτικά μέτρα του Υπ. Εργασίας-Κοιν. Ασφάλισης & Κοινων. Αλληλεγγύης

Επόμενο Άρθρο

Προσλήψεις Τεχνικού και Ανειδίκευτου πρoσωπικού από τη BONATTI-J&P-ΑΒΑΞ S.r.l. για τον TAP

Τελευταία από Δυτική Μακεδονία