Ο Προοδευτικός Σύλλογος Κυριών Καστοριάς τίμησε τον πατέρα (φωτογραφίες)

κατηγορία : Εκδηλώσεις/Τοπικά Νέα από

Ολοκληρώθηκε πρίν από λίγο στον χώρο του ΚΑΠΗ Δήμου Καστοριάς, η λιτή αλλά εξαιρετική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Προοδευτικός Σύλλογος Κυριών Καστοριάς, για την γιορτή του πατέρα.

Η εκδήλωση, την οποία τίμησε με την παρουσία της η Βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου, ξεκίνησε με χαιρετισμό και ομιλία της Προέδρου του Συλλόγου Νίνας Μπουρλή, η οποία αναφέρθηκε στον ρόλο του πατέρα, διαχρονικά, επισημαίνοντας, ότι ο Σύλλογος τιμά τον πατέρα από το 1974 κάθε χρόνο, με διάφορες εκδηλώσεις.

Στη συνέχεια, ο κεντρικός ομιλητής, συμπολίτης μας Ψυχολόγος & υποψήφιος Διδάκτωρ, Βασίλειος Κιοσσές, στην πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του, στάθηκε στον πολυδυάστατο ρόλο του πατέρα και στο πώς αυτός ξεφεύγει από τον ρόλο του Αϊ – Βασίλη, ή τον ρόλο του τιμωρού που έχει μέσα στην οικογένεια και μπορεί ουσιαστικά να συνεισφέρει τόσο στην αύξηση της νοημοσύνης του παιδιού αλλά και στην αίσθηση της συναισθηματικής ασφάλειας. Ολη η κοινωνία λοιπόν, τόνισε ο κ. Κιοσσές, οφείλει να στέκεται απέναντι στους πατεράδες, με τον ίδιο τρόπο όπως στέκεται και στις μητέρες. Τους έχουμε εξίσου ανάγκη, είπε. Ακολούθησαν δύo πολύ συγκινητικά VIDEO για τον πατέρα, τα οποία επιμελήθηκε ο ομιλητής, στον οποίο η Πρόεδρος του Συλλόγου – μετά το πέρας της ομιλίας του –  πρόσφερε ένα δώρο.

Στο τέλος της εκδήλωσης, προσφέρθηκαν κεράσματα από τις κυρίες του Συλλόγου, ενώ μοιράστηκαν σε γονείς και παιδιά, μπλόκ ζωγραφικής και παιδαγωγικές κατασκευές για ένα χαρούμενο καλοκαίρι.