Ο νεοσύστατος Συλ. Επαγγελματιών – Ερασιτεχνών Μελισσοκόμων Ν. Καστοριάς έκοψε την βασιλόπιτά του (φωτογραφίες)

κατηγορία : Εκδηλώσεις/Τοπικά Νέα από

 

«Η πλούσια χλωρίδα και το κλίμα της Καστοριάς, δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη του κλάδου της μελισσοκομίας στην περιοχή».

Αυτό τονίστηκε στην εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας του Συλλόγου Επαγγελματιών – Ερασιτεχνών Μελισσοκόμων Ν. Καστοριάς, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Καστοριάς.

Επίσημος προσκεκλημένος του νεοσύστατου Συλλόγου, ήταν ο Δρ. Μελισσοκομίας στα Πανεπιστήμια Λήμνου και Κύπρου, Αλέξανδρος Παπαχριστοφόρου ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η σημασία της μελισσοκομίας – Προοπτικές στην Καστοριά».

«Απ’ όσο γνωρίζω, η Καστοριά έχει πάνω από 460 είδη φυτών. Είναι πλούσια σε χλωρίδα. Πολλά από αυτά τα είδη είναι μελισσοκομικά. Κάποια είναι ιδιαίτερα μελισσοκομικά. Έχει το κατάλληλο κλίμα και η μελισσοκομία, αν γίνει σωστά με επιστημονική βάση και κατεύθυνση, μπορεί να αποτελέσει μια κύρια ασχολία για πολλούς νέους αλλά και μεγαλύτερους. Έχει προοπτικές», τόνισε ο κ. Παπαχριστοφόρου.

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών – Ερασιτεχνών Μελισσοκόμων Ν. Καστοριάς συστάθηκε πρόσφατα και αριθμεί 90 μέλη.

«Ευελπιστούμε ότι τα μέλη μας θα αυξηθούν. Πιστεύουμε ότι θα γίνει ένας από τους πιο δυνατούς Συλλόγους. Είναι πολλοί εκείνοι που θέλουν να ασχοληθούν με τη μελισσοκομία. Εμείς ως Σύλλογος θα στηρίξουμε όποιον επιθυμεί να ενταχθεί στον συγκεκριμένο κλάδο και κυρίως τα νέα παιδιά», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Καραταγλίδης.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν η γεωπόνος του Κέντρου «Δήμητρα» Καστοριάς Ιφιγένεια Καβακλιώτου, ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος και ο δήμαρχος Νεστορίου Πασχάλης Γκέτσιος.

Το «παρών» έδωσε και ο πρόεδρος της Ένωσης Μελισσοκόμων της Αλβανίας.

Σ.Ι – Ε.Ψ