/

Ο Καστοριανής καταγωγής Μιχάλης Κράτσιος τοποθετήθηκε Υφυπ. Άμυνας Ερευνας και Μηχ/κης των ΗΠΑ

Ο Σύλλογος Καστοριανών ′′ΟΜΟΝΟΙΑ′′ Νέας Υόρκης συγχαίρει τον δικό μας Μιχάλη Κράτσιο που ορίσθηκε Υφυπουργός Άμυνας Έρευνας και Μηχανικής των ΗΠΑ!
Ο Κράτσιος είναι ο Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας των Ηνωμένων Πολιτειών και έχει ηγηθεί της ανάπτυξης και της εκτέλεσης της εθνικής ατζέντας πολιτικής τεχνολογίας της Διοίκησης από το 2017. Υπό την ηγεσία του, ο Λευκός Οίκος έχει ξεκινήσει σημαντικές εθνικές πρωτοβουλίες και στρατηγικά σχέδια για την τεχνητή νοημοσύνη, την κβαντική υπολογιστική, αυτόνομα οχήματα, εμπορικά drones, εκπαίδευση STEM και προηγμένη κατασκευή. Υπήρξε αναπόσπαστος στις προσπάθειες του Προέδρου για επέκταση 5 G και ευρυζωνικές επικοινωνίες πανεθνικά.

Ο Μιχαήλ Κράτσιος γεννήθηκε στο Σάλσμπερι του Μέριλαντ, το οποίο είναι επίσης το σπίτι της διάσημης οικογένειας Σαρμπάν, του πρώην γερουσιαστή Paul Sarbanes και του βουλευτή John Sarbanes. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Princeton το 2008, όπου έλαβε το βραβείο Hellenic Studies Senior Thesis.
Η μητέρα του, Μαρία, μετανάστευσε στις ΗΠΑ από το ελληνικό νησί της Χίου. Ο παπούς του – πατέρας του πατέρα του Ιωάννη – μετανάστευσε στις ΗΠΑ από την Καστοριά στη βόρεια Ελλάδα. Ο Κράτσιος μεγάλωσε μιλώντας ελληνικά στο σπίτι και γνωρίζει άπταιστα ελληνικά.

f/b Συλ. Καστοριανών ′′ΟΜΟΝΟΙΑ′′ Νέας Υόρκης

Προηγούμενο Άρθρο

Εθελοντική αιμοδοσία στην αίθουσα του ΕΕΣ Καστοριάς (φωτο)

Επόμενο Άρθρο

Η Π.Ε. Καστοριάς συνεχίζει τις Διανομές Προϊόντων στο πλαίσιο του ΤΕΒΑ

Τελευταία από Διεθνή