Ο Θωμάς Ανδρεόπουλος για το River Party: «Θα κάνουμε μια επιτυχημένη καλλιτεχνικά εκδήλωση»

κατηγορία : Εκδηλώσεις/Τοπικά Νέα από

Στη διοργάνωση του φετινού 40oυ River Party και στα όσα έγιναν κατά το προηγούμενο διάστημα σχετικά με την ανάθεση της εκδήλωσης από τον εκεί Δήμο Νεστορίου, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο αντιδήμαρχος και εκπρόσωπος της εταιρείας που ανέλαβε την διοργάνωση του River Party, Θωμάς Ανδρεόπουλος.

Το River Party, θα πραγματοποιηθεί στο Νεστόριο το διάστημα 1 – 5 Αυγούστου.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα ο κ. Ανδρεόπουλος, ξεκίνησε με τις διαδικασίες ανάθεσης της εκδήλωσης λέγοντας τα εξής: «Η σύμβαση με την εταιρεία που διαχειριζόταν το River Party ήταν οκταετής και περιελάμβανε συγκεκριμένους όρους λειτουργίας κατ’ έτος.

Η σύμβαση αυτή, έληξε το 2017. Παρόλα αυτά, υπήρχε μια παράγραφος στο συμβόλαιο η οποία ανέφερε ότι είχε το δικαίωμα να διεκδικήσει το φεστιβάλ για άλλα δύο χρόνια εφόσον θα το επέτρεπε και το ήθελε ο Δήμος κατ’ αρχήν και δεύτερον, έδινε το ίδιο ποσόν με οποιαδήποτε άλλη εταιρεία ήθελε να αναλάβει τη διαχείριση φεστιβάλ.

Για να γίνουν όμως όλα αυτά, θα έπρεπε να έχει πληρώσει το τίμημα που της αναλογούσε για κάθε έτος σύμφωνα πάντα με τους όρους του συμβολαίου.

Δυστυχώς, πέρσι η εταιρεία αυτή δεν κατάφερε να καταβάλει το τίμημα που απαιτούνταν στην ώρα του, με αποτέλεσμα η Δημοτική Επιχείρηση και το Δημοτικό Συμβούλιο Νεστορίου, να την κηρύξουν έκπτωτη.

Παρόλα αυτά, μπήκαμε σε μια διαδικασία εξωδίκων, ζητήσαμε από την εταιρεία να μας ενημερώσει αν η δική της θέληση ήταν να συνεχίσει στη διοργάνωση, ουδέποτε πήραμε μια τέτοια απάντηση και ακόμη και με την έκπτωσή τους από τη διαδικασία, στον καινούργιο διαγωνισμό που έγινε προσπαθήσαμε να είμαστε ανοιχτοί προς όλους και να υπάρχει συμμετοχή από οποιονδήποτε ήθελε να διεκδικήσει το φεστιβάλ.

Ήταν μια ανοιχτή δημοπρασία, χρειαζόταν μία φορολογική ενημερότητα και μία δημοτική ενημερότητα. Όποιος τις είχε μπορούσε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό χωρίς να υπάρχει πρόβλημα.

Θέλουμε να πούμε ότι εμείς πέρα από τις ιστορίες της οκταετίας κρατάμε ως Δήμος τα καλά στοιχεία, αναγνωρίζουμε στην προηγούμενη εταιρεία ότι διαχειρίστηκε κάποια θέματα του φεστιβάλ προς τη σωστή κατεύθυνση και θεωρούμε ότι έκανε βήματα μπροστά.

Ως Δήμος, δεν έχουμε κανένα παράπονο μαζί τους εκτός από τα οικονομικά θέματα που προέκυψαν και θέλαμε να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό. Δυστυχώς, ήταν επιλογή τους να μην πάρουν μέρος. Ακόμη και μετά το τέλος της διαδικασίας θα μπορούσαν να έρθουν στον Δήμο να κάνουν έναν οικονομικό διακανονισμό με τα χρήματα που όφειλαν, να έδιναν το ίσο τίμημα – όπως αναφερόταν στο προηγούμενο συμβόλαιο – και να έπαιρναν μέρος στον διαγωνισμό. Ούτε αυτό έκαναν.

Άρα λοιπόν, ο Δήμος δεν απέκλεισε κανέναν. Όπως κακώς αντιμετωπίστηκε από την εταιρεία αυτή ότι εμείς αποκλείσαμε κάποιους. Δεν αποκλείσαμε κανέναν απολύτως και δεν αποκλείσαμε και έναν συνδημότη μας που και αυτός, για κάποιους δικούς του λόγους ή παρακινούμενος, δεν ξέρω, δημιούργησε δυστυχώς κάποια θεματάκια στην όλη διαδικασία του φεστιβάλ με ενστάσεις κ.λπ.

Και αυτός δεν ήταν αποκλεισμένος. Είχε έρθει στον Δήμο και αυτός και ο λογιστής του και κάποιος συνεργάτης του λογιστηρίου, τα είπαμε, τα ξαναείπαν με τον Δήμαρχο, δυστυχώς όμως  την ώρα της διαδικασίας δεν εμφανίστηκε κανείς».

Στη συνέχεια ο κ. Ανδρεόπουλος μιλώντας ως εκπρόσωπος της εταιρείας που ανέλαβε τη διοργάνωση του 40ου River Party, αναφέρθηκε στον χαρακτήρα της φετινής εκδήλωσης επισημαίνοντας: «Το River Party παραμένει ένα κατασκηνωτικό φεστιβάλ. Προσπαθήσαμε να κάνουμε κατά την κρίση μας, ένα πολύ καλό πρόγραμμα, ακριβό πρόγραμμα. Πήραμε καλλιτέχνες οι οποίοι βρίσκονται στην επικαιρότητα και είναι τα κασέ τους πολύ υψηλά, για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στο μικρό χρονικό διάστημα προετοιμασίας που είχαμε. Θα θέλαμε να κάνουμε πολλά περισσότερα πράγματα, όμως ο χρόνος ήταν πάρα πολύ περιορισμένος.

Θέλουμε να μας στηρίξει ο Νομός Καστοριάς φέτος. Γι’ αυτό το πρόγραμμά μας είναι μονοήμερων εκδηλώσεων. Οι κατασκηνωτές έχουν κάποια άλλα πράγματα στο μυαλό τους. Βέβαια αυτό το αντιληφθήκαμε εγκαίρως και το διορθώσαμε στο πρόγραμμά μας. Θεωρούμε ότι θα κάνουμε μια επιτυχημένη καλλιτεχνικά εκδήλωση και πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα μας βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Αν δεν ήμασταν αισιόδοξοι ότι θα πάει καλά θα προσπαθούσαμε να κάνουμε «αρπαχτή» Να φέρουμε δυο – τρεις καλλιτέχνες δυο μέρες, να το ξεπεράσουμε έτσι και να μη ζοριζόμαστε οικονομικά. Δεν το κάναμε.

Εμείς, αυτό που χτίστηκε επί τριάντα χρόνια από τον Δήμο Νεστορίου, αυτό που χτίστηκε με ένα συν από την εταιρεία που το ανέλαβε τα προηγούμενα οκτώ χρόνια, θέλουμε να το συμπληρώσουμε και να βάλουμε άλλο ένα λιθαράκι πάνω σε αυτό που έχει μέχρι τώρα χτιστεί.

Άρα λοιπόν, δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό από το να διοργανώσουμε μια επιτυχημένη εκδήλωση».

Ανέφερε ακόμη ότι στον χώρο της εκδήλωσης έγινε διαπλάτυνση του παρκινγκ της κάτω πλευράς ενώ, δημιουργήθηκαν άλλοι δύο με τρεις χώροι παρκινγκ επάνω.

«Πολύ πιθανόν ένα μεγάλο μέρος των επισκεπτών εάν βέβαια συμφωνήσει και η Τροχαία, να τους κατεβάσουμε κοντά στον χώρο της εκδήλωσης για να μην ταλαιπωρηθούν», σημείωσε.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα υπάρχει λεωφορείο που θα παραλαμβάνει τους επισκέπτες από οποιοδήποτε σημείο του δρόμου, ενώ ανά μισάωρο, λεωφορεία του Κ.Τ.Ε.Υ.Λ Καστοριάς θα εκτελούν δρομολόγια από την Καστοριά προς τον χώρο του River Party και αντίστροφα.

Ελένη Ψωμαδάκη