Ο εορτασμός των Θεοφανείων στην Καστοριά (φωτογραφίες)

Με λαμπρότητα και υπό την σκιά της πανδημίας του κορονοϊού, γιορτάστηκαν σήμερα στην Καστοριά τα Θεοφάνεια.
Ο καθιερωμένος  αγιασμός των υδάτων στη θέση “Σταυρός”  και η ρίψη του Σταυρού στην λίμνη της Καστοριάς, έγινε παρουσία κόσμου και με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων  υγειονομικής προστασίας.
Ένας τολμηρός κολυμβητής, ο Πέτρος Καλύβας, βούτηξε στα παγωμένα νερά της λίμνης να πιάσει τον  Σταυρό.
“Κατά την λαμπρή ημέρα των Φώτων κατά την οποία φανερώθηκε η προσκύνηση της Αγίας Τριάδος, ας ευχαριστήσουμε τον  Θεό των  Φώτων, της αγάπης και της παρακλήσεως που έγινε άνθρωπος και  βαπτίστηκε για να μας λυτρώσει από τον θάνατο και να μας  αγιάσει.
Να τον ευχαριστήσουμε γιατί μας  χάρισε το παρελθόν έτος  2021 με τόσα  αγαθά και τόσες ευλογίες αλλά και με  δυσκολίες που μας έκαναν όμως  δυνατότερους, σοφότερους και  επιεικέστερους.
Να το ευχαριστήσουμε γιατί με την συνεχή καθοδήγηση της εκκλησίας της  Ελλάδος, με τα επιστημονικά μέτρα του συστήματος  υγείας της ελληνικής πολιτείας, με την φροντίδα των τοπικών αρχόντων, των δημοσίων υπηρεσιών, των σωμάτων ασφαλείας της όμορφης πόλης μας, ιδιαιτέρως των ιατρών μας που μας όπλισαν με φάρμακα και οδηγίες κατά της πανδημίας, μπορούμε φέτος και τελούμε και πάλι την  τελετή του  αγιασμού των υδάτων να ρίχνουμε τον Τίμιο Σταυρό και μάλιστα εδώ, στην πανέμορφη λίμνη της Καστοριάς”, τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο  μητροπολίτης Καστοριάς Καλλίνικος.
Αμέσως μετά έγινε η ρίψη του Τίμιου Σταυρού και στα νερά της Λίμνης, στην Ι. Μονή Παναγίας Μαυριώτισσας.
fonikastorias. Ε.Ψ.
Προηγούμενο Άρθρο

Το πρόγραμμα του κινηματογράφου “ΟΛΥΜΠΙΟΝ” 06-12/1

Επόμενο Άρθρο

Συνελήφθησαν πέντε άτομα σε περιοχές της Καστοριάς και της Κοζάνης για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις

Τελευταία από Τοπικά Νέα